Η νέα ζωή των 13 παιδιών της οικογένειας Turpin – Οι γονείς τους τα είχαν για χρόνια αλυσοδεμένα και υποσιτισμένα

Χαμογελούν ξανά, είναι ενθουσιασμένα με την ελευθερία τους και επικοινωνούν μέσω Skype με τα μικρότερα αδέλφια τους

Mετά από χρόνια εξαθλίωσης και διαβίωσης σε εφιαλτικές συνθήκες, τα 13 παιδιά της οικογένειας Turpin έχουν και πάλι δικαίωμα στη ζωή.

Έχοντας αφήσει πίσω την αιχμαλωσία στην οποία τα είχαν υποβάλλει οι γονείς τους, απολαμβάνουν πρωτόγνωρες ελευθερίες και ανέσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Jack Osborn.

Όπως αναφέρει το ABC News, τα 7 από τα συνολικά 13 αδέλφια, έλαβαν την πρώτη αίσθηση ελευθερίας την περασμένη Πέμπτη αφότου πήραν εξιτήριο υπό άκρα μυστικότητα, από το Ιατρικό Κέντρο στο οποίο νοσηλεύονταν υποσιτισμένα και κακοποιημένα, μετά την απελευθέρωσή τους από το σπίτι όπου τα είχαν φυλακισμένα οι ίδιοι τους οι γονείς.

«Ήταν μια δεύτερη γέννηση», είπε ο δικηγόρος τους, προκειμένου να περιγράψει το εξιτήριο που πήραν από το νοσοκομείο.

Τα εφτά ενήλικα παιδιά (ηλικίας 18-29 ετών) οδηγήθηκαν στη συνέχεια από τον προστατευμένο χώρο του νοσοκομείου σε ένα σπίτι στην εξοχή, το οποίο αποτελεί τη νέα τους «οικογένεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικογένεια Turpin: Οι γονείς των 13 παιδιών πειραματίζονταν με το sex- Oι online γνωριμίες και η «επέτειος»

Μάλιστα έχουν συχνή επικοινωνία μέσω Skype με τα έξι ανήλικα αδέλφια τους, τα οποία έχουν «χωριστεί» σε δυο διαφορετικά σπίτια όπου ανατρέφονται υπό κατάλληλες συνθήκες.

«Νομίζω πως η αγαπημένη τους εμπειρία, είναι η μετακόμιση σε νέα δωμάτια, όπου είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν τα δικά τους κρεβάτια, να έχουν ντουλάπες με τα ρούχα τους, αλλά και να χρησιμοποιούν το μπάνιο όποτε το θέλουν. Ωστόσο αυτό που απολαμβάνουν περισσότερο απ΄όλα, είναι να βγαίνουν έξω» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο Jack Osborn, τόνισε ακόμα πως είναι προτιμότερο τα παιδιά να αποκαλούνται «επιζώντες» και όχι «θύματα»:

«Είναι γεμάτα χαρά, ζεστασιά, και ευγένεια. Δεν τα νοιάζει μόνο ο εαυτός τους, θέλουν να μαθαίνουν τι κάνεις εσύ, εγώ και η οικογένειά μου. Είναι απολαυστικό να βρίσκεσαι τριγύρω τους. Χαίρονται πολύ για τη νέα τους ζωή και για τις εμπειρίες που θα έχουν από εδώ και στο εξής».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Η φρικιαστική υπόθεση ήρθε στο φως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ένα από τα 13 παιδιά, μια 17χρονη, κατάφερε να αποδράσει από το κολαστήριο-πατρικό της στο Perris της Καλιφόρνια και να φωνάξει την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αυτό που αντίκρισαν οι Αρχές όταν έφτασαν στο σπίτι ξεπερνούσε κάθε αρρωστημένη φαντασία, καθως βρήκαν τα άλλα 12 παιδιά υποσιτισμένα και βρώμικα, να ζουν στο σκοτάδι, σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους, σε έντονη δυσωδία.

Οι γονείς τους, David και Louise Turpin (οι οποίοι συνελήφθησαν) , τα είχαν αλυσοδεμένα με λουκέτα στα κρεβάτια τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάνε ούτε στην τουαλέτα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top