Τουρκικά ΜΜΕ: «Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα» - «Η Ελλάδα πέρασε τη γραμμή»

Γράφημα με την απόσταση που διένυσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί δημοσιοποιούν τα τουρκικά πρακτορεία

Τουρκικά ΜΜΕ: «Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»

Αυξάνεται η ένταση, όπως φαίνεται, στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι πέρασαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, όταν αποπροσανατολίστηκαν στον Έβρο, εξακολουθούν και κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι Τούρκοι «ξεψαχνίζουν» τα κινητά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο

Την ίδια ώρα, τουρκικά μέσα - όπως το πρακτορείο Dogan και το TRΤ - μεταδίδουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, ο 29χρονος Άγγελος Μητρετώδης και ο 25χρονος Δημήτρης Κούκλατζης «παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα».  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθηκαν 253 μέτρα από το συνοριακό αστυνομικό τμήμα Παζάρκουλε (Καστανιές) και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρικά σύνορα.

Μάλιστα, παρουσιάζουν την απόσταση που διένυσαν σε γράφημα. Ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων συνεχίζεται. 

Milliyet: «Η Ελλάδα πέρασε τη γραμμή»

H τουρκική Milliyet προχωρά την ιστορία λίγο παρακάτω και με τον διττής σημασίας τίτλο «Η Ελλάδα πέρασε τη γραμμή», σχολιάζει την απόρριψη του αιτήματος για έκδοση του μέλους της οργάνωσης HKP-C από την ελληνική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν το δεύτερο «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών, σε περίπτωση Κούρδου εκζητούμενου από τις Τουρκικές Αρχές.

Όχι στην έκδοση του δεύτερου Κούρδου στην Τουρκία είπε το Συμβούλιο Εφετών

Οι δικαστές, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα αποφάσισαν να μην εκδοθεί ούτε ο 2ος από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής (Naci Ozpolat, 48 ετών) που είχε συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα γιατί, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται.

Πληροφορίες από Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top