Τα τουρκικά ΜΜΕ για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα στη γειτονική χώρα - Νέα ενημέρωση: 15:56

Με τις συλλήψεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο ασχολούνται οι τουρκικές εφημερίδες.

Στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου γίνεται αναφορά στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην περιοχή, αλλά και στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εκδώσουν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθησαν από Τούρκους στελέχη του ελληνικού στρατού στον Έβρο

«Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο», αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet,  τονίζοντας πως οι στρατιωτικοί χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και πως συνεχίζονται οι επαφές με τις τουρκικές αρχές για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το CNN Turk αναφέρεται στη σύλληψη, υποστηρίζοντας ότι λόγω της «βαριάς χιονόπτωσης» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον δρόμο και μπήκαν στην Τουρκία. 

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι συνεχίζεται η ανάκριση από τους Τούρκους στρατιωτικούς. 

«Υπό σύλληψη δύο Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν τα σύνορα», είναι τέλος ο τίτλος δημοσιεύματος της Χαμπέρ, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα «δεν έχει παραδώσει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία» και ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την παράδοση των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top