Κερδίζει θαυμαστές η Φρίντα, ο σκύλος ήρωας του Μεξικού

Ορμούσε με αυτοθυσία στα χαλάσματα για να βρει επιζώντες

Η Φρίντα, το σκυλάκι διασώστης που… «υπηρετεί» στις ομάδες έρευνας και διάσωσης του μεξικανικού ναυτικού έχει κερδίσει τις καρδιές των Μεξικανών με τις γενναίες προσπάθειές της να εντοπίσει παγιδευμένους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα των κτιρίων που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό των 7,1 Ρίχτερ.

Μάλιστα το γλυκό λαμπραντόρ είναι εθνικός ήρωας για τους Μεξικανούς, αφού χάρη στο θάρρος, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της… όσφρηση κατάφερε να σώσει 12 ανθρώπους, ενώ εντόπισε τις σορούς 41 ανθρώπων, θαμμένες κάτω από τόνους χαλασμάτων.

Η ίδια λατρεύει να τρέχει και να παίζει όπως κάθε άλλο σκυλάκι, αλλά όταν το καθήκον την καλεί, φορά τη μάσκα της και τα υφασμάτινα παπουτσάκια της και ορμά μέσα στα συντρίμμια για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Μάλιστα για αρκετούς η Φρίντα αποτελεί σύμβολο ελπίδας μετά από το σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε για χάρη της είχαν πραγματοποιήσει και ολόκληρη παρέλαση, στην οποία οι Μεξικανοί την αποθέωσαν.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό έχει ανέβει στους 344, με τους 205 να έχουν βρεθεί στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται τώρα σε ένα κτίριο που στέγαζε γραφεία, ενώ μεγάλη ποσότητα από χαλάσματα έχει απομακρυνθεί από την πόλη.

Αρκετοί σοροί έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ταυτοποίησης των νεκρών. Μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας ώρας Enrique Pena Nieto, δήλωσε ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top