Ψάχνουν ακόμα επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα το Μεξικό

Στους 319 οι νεκροί μέχρι στιγμής

Πέντε μέρες έχουν περάσει από το χτύπημα του φονικού σεισμού των 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.

Στο ιδιωτικό σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, όπου 19 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, οι έρευνες συνεχίζονται για μια γυναίκα που εργαζόταν εκεί.

Το πρωί της Κυριακής μετά από ώρες έρευνας, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ένα πτώμα από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στο προάστιο Τλάλμπαν.

Μέχρι στιγμή ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 319, οι μισοί από τους οποίους ζούσαν στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Από την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία δεν βρίσκουν παρά μόνο πτώματα, ενώ οι αρχές και ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, προσπαθούν να καθησυχάσουν τις οικογένειες των αγνοουμένων, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης ή απομάκρυνσης συντριμμιών αν δεν βρεθούν όλοι όσοι αναζητούνται.

Έτσι σωστικά συνεργεία από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ιαπωνία συνεχίζουν το έργο τους με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Χιλιάδες κόσμου έχουν προσφέρει τρόφιμα, αλλά και εργαλεία για να βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ δικυκλιστές με ποδήλατα και μηχανάκια διανέμουν τρόφιμα και φάρμακα σε σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν αυτοκίνητα.

Την Κυριακή, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να βγάλουν από τα συντρίμμια ένα μικρό, λευκό σκυλί, ενώ οι μετασεισμοί είναι καθημερινοί.

Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο σημειώθηκε νέος σεισμός, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ με αποτέλεσμα δύο γυναίκες να υποστούν έμφραγμα και να χάσουν τη ζωή τους. Στην πολιτεία Οαχάκα η δόνηση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα και σε μία γυναίκα. 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP, Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top