"Οι αγρότες δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους" - Η ΕΕ αναθεωρεί την αγροτική πολιτική

Οι Υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στο Ταλίν

Η ΕΕ αναθεωρεί την αγροτική πολιτική

Οι Υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν τα μέτρα διαχείρισης κινδύνων στη μελλοντική Κοινή Γεωργική Πολιτική, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης στο Tαλίν. Οι υπουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τρέχουσα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για περιόδους κρίσης και ότι οι αγρότες δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους στη διαχείριση κινδύνων.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας, Tarmo Tamm, ο οποίος προέδρευσε στη συνάντηση, η ΚΑΠ πρέπει να προσφέρει στους γεωργούς εργαλεία που θα βελτιώσουν την ετοιμότητά τους για περιόδους κρίσης και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των αγροτών σε συνθήκες ανοικτής αγοράς.
 
Οι υπουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύστημα αποθεματικών κρίσης πρέπει να αναθεωρηθεί και η εφαρμογή του συστήματος πρέπει να γίνει ταχύτερη και πιο ευέλικτη. Θεωρήθηκε ότι τα μέτρα διαχείρισης του κινδύνου πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων κρατών μελών. Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης ότι η άμεση στήριξη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση σταθερών εισοδημάτων στον γεωργικό τομέα.
 
"Η τελευταία κρίση μας έδειξε επίσης ότι η άμεση στήριξη βοηθά τους αγρότες να περάσουν από τις πιο δύσκολες στιγμές", τόνισε ο Υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων, Tarmo Tamm.
 
Το κύριο θέμα της άτυπης συνάντησης ήταν «Διαχείριση κινδύνων: Ενίσχυση των γεωργών μας με αποτελεσματικά εργαλεία για τη διαχείριση των κινδύνων μετά το 2020».
 
Μια συνάντηση της ειδικής επιτροπής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξήχθη στο Ταλίν συγχρόνως με την άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η επιτροπή συζήτησε τα θέματα που σχετίζονται με την απλούστευση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως ο κανονισμός Omnibus).

 

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top