Ρωσία: 10χρονη πέθανε από AIDS επειδή οι γονείς της πίστευαν πως ο ιός είναι ένα ψέμα

Γιατροί, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν το κοριτσάκι αλλά η προσπάθεια τους αποδείχτηκε μάταιη

10χρονη στη Ρωσία πέθανε απο AIDS

Την ζωή της από τον ιό του AIDS έχασε μια 10χρονη από την Ρωσία, καθώς οι θετοί γονείς της, αρνούνταν να της παράσχουν την σχετική θεραπεία, υποστηρίζοντας πως το AIDS είναι ένα ψέμα, που κατασκευάστηκε από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η 10χρονη από την Αγία Πετρούπολη, άφησε την τελευταία της πνοή στις 27 Αυγούστου, έπειτα από τις συνεχείς αλλά μάταια όπως αποδείχτηκε προσπάθειες γιατρών, ακτιβιστών και δικαστηρίων που προσπάθησαν να την σώσουν.

Ωστόσο η οικογένεια της δεν άλλαξε γνώμη, και δεν της προσέφερε τα απαιτούμενα αντιρετροϊκά φάρμακα.

Η ιστορία της μικρής συγκλονίζει:

Η ρωσική ορθόδοξη οικογένεια, τη υιοθέτησε από ένα ορφανοτροφείο πριν από μερικά χρόνια.

Όταν μάλιστα υπογράφηκε η υιοθεσία και η επιμέλεια της 10χρονης, παρόλο που οι γονείς της έμαθαν πως η μικρή έχει διαγνωστεί με HIV, δεν άλλαξαν γνώμη. Άλλωστε είναι μια οικογένεια που έχει ήδη συγκεντρώσει πολλά υιοθετημένα παιδιά με διάφορες ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων όλα κυλούσαν ομαλά και κανείς από τους κοινωνικούς λειτουργούς, δεν ανέφερε ποτέ το οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την ανατροφή της μικρής.

Όταν η Kristina έγινε 10 ετών, άτομο οικείο προς την οικογένεια κατήγγειλε την κατάσταση της μικρής.

Ωστόσο η οικογένεια αρνήθηκε να της παράσχει συμβατική θεραπεία, καθώς ο θετός πατέρας, Ρώσος ορθόδοξος ιερέας, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, δήλωσε «αντιφρονών του HIV».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt, ο ιερέας και η σύζυγός του πίστευαν ότι τα σύγχρονα φάρμακα προκαλούσαν «περισσότερη βλάβη από ότι καλό», και αυτό, πιθανόν, οδήγησε στην απόφασή τους, να αρνηθούν τα αντιρετροϊκά φάρμακα της κόρης τους.

Οι ίδιοι είναι επίσης πεπεισμένοι ότι το AIDS είναι ένα «ψέμα που εφευρέθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες».

Αποτέλεσμα ήταν δίχως την θεραπεία, ο ιός να προχωρήσει. Έπειτα από την πιο πρόσφατη εξέταση ρουτίνα της στο AIDS Center της πόλης, όπου η Kristina ήταν εγγεγραμμένη, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η υγεία της ήταν πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. 

Σε απάντηση των αιτημάτων των γιατρών να νοσηλευθούν, η οικογένεια της Kristina την πήρε σε κλινική στη Γερμανία, η οποία προσπάθησε να τη θεραπεύσει με «εναλλακτικές μεθόδους».

Tο 2016, η Kristina, τελικά νοσηλεύτηκε έπειτα από δικαστική απόφαση.

Η μικρή πέρασε περισσότερο από τέσσερις μήνες στο Νοσοκομείο Παίδων της Πετρούπολης. Ήταν στην εντατική φροντίδα, αλλά οι θετοί της γονείς δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να την φέρουν στο σπίτι από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ήθελαν ακόμη και να την απαγάγουν από το νοσοκομείο και να τη μεταφέρουν μέσω θαλάσσης στο σπίτι.

Η μικρή επέστρεψε τελικά στο σπίτι, αλλά όχι για πολύ καιρό, καθώς οι γονείς της σταμάτησαν τη θεραπεία της.

Στις 27 Αυγούστου 2017, η Kristina πέθανε, προσθέτοντας «άλλο ένα θάνατο στις συνειδήσεις των αντιφρονούντων του AIDS»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top