Πάμε πόλεμο; Έτοιμος για όλα ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Πανηγυρικό κλίμα για την εκτόξευση πυραύλων στη Βόρεια Κορέα

Απειλεί ανοιχτά το Γκουάμ

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 χθες, Τρίτη. Αυτή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ήταν η «απάντηση» της χώρας στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν ΗΠΑ- Νότια Κορέα.

Το πρακτορείο αυτό μεταδίδει ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε: «Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτηση του Γκουάμ».

Το KCNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθεί περιχαρής την εκτόξευση, σε πανηγυρικό κλίμα, αφήνοντας την υπόνοια ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να πολεμήσει, απειλώντας το Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.

 

Στις αρχές του μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή», εάν απειλήσει τις ΗΠΑ. Η Πιονγιάνγκ απάντησε με απειλή ότι θα εκτοξεύσει 4 πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα, στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ. Κι έτσι έκανε όντως.

Στο βίντεο θα ακούσετε την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley, να ανοίγει τη συζήτηση για την εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, στο έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε ο ΟΗΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top