Τύμπανα πολέμου: Νέο πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα πάνω από την Ιαπωνία

Αντιδρούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Ήταν να μην πάρει φόρα η Βόρεια Κορέα!

Σε ακόμα μια επίδειξη ισχύος προέβη η Πιονγιάνγκ τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) εκοτξεύοντας νέο πύραυλο, που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία κι έπεσε βόρεια του νησιού Χοκάιντο, στη θαλάσσια περιοχή.

Η δημόσια ιαπωνική ραδιοτηλεόραση μετέδωσε ότι πριν πέσει στη θάλασσα, ο πύραυλος έσπασε σε 3 κομμάτια. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να τον καταρρίψουν.

Η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει πύραυλο εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, δήλωσε ότι πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο.

Φυσικά, πανικός προκλήθηκε στην Ιαπωνία από την εκτόξευση. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις ή να βρουν καταφύγιο σε κάποιο ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο! 

Τηλεγράφημα του πρακτορείου Yonhap της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά στην απίστευτη βορειοκορεατική πρόκληση, χωρίς να διευκρινίζει, όμως, τον τρόπο. Ήδη ζήτησαν τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να συζητηθεί η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, ακόμα πότε ακριβώς θα γίνει η συνάντηση.

Στο βίντεο, μπορείτε να ακούσετε τις σειρήνες που ήχησαν στην Ιαπωνία. Ο εκφωνητής ακούγεται να λέει ότι «ο πύραυλος έφυγε. Μείνετε μακριά από άγνωστα αντικείμενα». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top