Στους 7 οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας!

Εικόνες Αποκάλυψης στην 4η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, το Χιούστον - Πρώτη Ανάρτηση 29-08-2017 09:16

Αυξάνονται τα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ, του πιο φονικού τυφώνα που «χτύπησε» το Τέξας εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Ο τραγικός απολογισμός διχάζει: μερικά μέσα, όπως το Reuters, μιλούν για τουλάχιστον 7 νεκρούς, ενώ άλλα, όπως η Washington Post, επικαλούμενη τις αρχές του Τέξας, υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 9. Από τις πλημμύρες απειλούνται πάνω από 30.000 άτομα, που ίσως χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Οι αρχές της πόλης, μάλιστα, προειδοποίησαν ότι μπορεί να ανέβει κι άλλο τις επόμενες μέρες η στάθμη του νερού.

Αστυνομία, διασώστες, μέλη της Εθνικής Φρουράς, ακόμα και πολίτες, όλοι έσπευδαν να βοηθήσουν. Ελικόπτερα, πλοιάρια και ειδικά φορτηγά αποτελούν ιδανικά οχήματα, όπως θα δείτε στο βίντεο, για τον απεγκλωβισμό όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Χιούστον.

Πάνω από 7 άτομα σκοτώθηκαν στην κομητεία Χάρις, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γραφείου του ιατροδικαστή της κομητείας. Μια γυναίκα, μάλιστα, 60 ετών, σκοτώθηκε την ώρα που κοιμόταν, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο που ζούσε και την πλάκωσε. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο.

Οι διασώστες έχουν βοηθήσει πάνω από 2.000 άτομα μέχρι τώρα, μαζεύοντάς τους από στέγες με ελικόπτερα, ενώ προτρέπουν όσους βρίσκονται σε πλημμυρισμένα σπίτια να απλώσουν πετσέτες ή σεντόνια έξω από τα παράθυρα, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των αστυνομικών και του Λιμενικού.

Καταρρακτώδεις βροχές πέφτουν, εν τω μεταξύ, σε περιοχές που βρίσκονται 240 χλμ από το Χιούστον, ανεβάζοντας τη στάθμη των ποταμών, που έχουν ήδη πλημμυρίσει.

Τα καταφύγια είναι γεμάτα ανθρώπους και φιλοξενούν περίπου 5.000 πληγέντες.

Δεν έχει διαταχθεί εκκένωση της πόλης, εξαιτίας του φόβου ότι θα εγκλωβιστούν πολλά άτομα σε λεωφόρους που είναι πλημμυρισμένες, με τη στάθμη του νερού σε πολλά σημεία να ξεπερνά το ένα μέτρο.

Τα αεροδρόμια του Χιούστον παραμένουν κλειστά, μέχρι οι αρχές να μπορέσουν να εγγυηθούν την ασφαλή χρήση τους


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top