Ποια Ελισσάβετ; Βασιλικά ξεκατινιάσματα στη Δανία- Ο πρίγκιπας Χένρικ δεν θέλει να ταφεί δίπλα στη Βασίλισσα σύζυγό του

Δείτε τον λόγο

Ποια Ελισσάβετ; Βασιλικά ξεκατινιάσματα στη Δανία- Ο πρίγ

Όλοι συζητούν για την Κέιτ Μίντλετον, τη Βασίλισσα Ελισάβετ, τους Πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι και κατ’ εξαίρεση και για τη Μέγκαν Μαρκλ. Δεν ξέρουν, όμως, ότι, στην πραγματικότητα, το παλάτι με τις περισσότερες ίντριγκες είναι αυτό της Δανίας κι όχι της Βρετανίας.

Πρωταγωνιστής στο βασιλικό «ξεκατίνιασμα» είναι ο πρίγκιπας Χένρικ (στην Ελλάδα είναι γνωστός ως «Ερρίκος της Δανίας»), που είναι έξαλλος με τη γυναίκα του, Βασίλισσα Μαργαρίτα Β’. Ο λόγος; Αν και παντρεμένος με Βασίλισσα, ο ίδιος είναι Πρίγκιπας!

Καλά καταλάβατε. Ο πρίγκιπας Χένρικ έχει παραπονεθεί κατά καιρούς για τη διαφοροποίηση αυτή από τη σύζυγό του, τώρα, όμως, τραβάει λίγο παραπάνω το σχοινί, λέγοντας ότι όταν πεθάνει, δεν θέλει να ταφεί δίπλα της. Αυτό, φυσικά, σπάει κάθε πρωτόκολλο και κάθε παράδοση και «βροντοφωνάζει» τα νεύρα του.

Η επικεφαλής επικοινωνιών του παλατιού, Λένε Μπάλλεμπι, είπε ότι «δεν είναι μυστικό ότι ο πρίγκιπας για πολλά χρόνια ήταν δυσαρεστημένος με το ρόλο του και τον τίτλο που του έχει απονεμηθεί στη δανική μοναρχία. Αυτή η δυσαρέσκεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια». Θεώρησε την απόφαση της…ταφής του Χένρικ φυσιολογική, ως συνέπεια της μη εξομοιώσεως με τη Βασίλισσα.

Το βασιλικό ζεύγος της Δανίας με τον Πρόεδρο του Μεξικού και τη γυναίκα του

Αν το ψάξουμε πιο βαθιά το ζήτημα, ο Χένρικ δεν έχει ούτε τον τίτλο του πρίγκιπα, καθώς παραιτήθηκε από αυτόν πέρυσι και δεν εμφανίζεται παρά σε ελάχιστες επίσημες εκδηλώσεις, ενώ δεν ζει καν στο παλάτι. Αν και επισήμως είναι παντρεμένος με τη Βασίλισσα, τον περισσότερό του χρόνο τον περνάει στον ιδιωτικό του αμπελώνα στη Γαλλία.  

H βασιλική άμαξα

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο πρίγκιπας παράτησε τα πάντα για να παντρευτεί τη Βασίλισσα και να ζήσει μαζί της. Άλλαξε όνομα (από Ανρί σε Χένρικ), θρησκεία (από καθολικός έγινε προτεστάντης) και ιθαγένεια (από γαλλική σε δανέζικη), ενώ έκανε και πολλές θυσίες για να είναι μαζί της, οπότε η τωρινή του απόφαση δεν βγάζει και πολύ νόημα.

Για την ιστορία, η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ έχει ήδη δεχτεί την απόφασή του να ταφεί χωριστά από εκείνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top