Η διπλή ζωή του βασιλιά της Ολλανδίας

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους υπηκόους του, προσηνής, προσιτός και κοντά στους πολίτες. Όμως όπως αποκαλύφθηκε, για 21 χρόνια έκανε διπλή ζωή χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Ήρθε όμως η στιγμή για αποκαλύψεις και ο ίδιος ο Γουλιέλμος – Αλέξανδρος φώτισε μια άλλη πτυχή της ζωής του, που παρέμενε όλο αυτό τον καιρό στο σκοτάδι.

Όπως είπε εδώ και 21 χρόνια, δυο φορές το μήνα πιλοτάρει αεροπλάνα της KLM και μεταφέρει επιβάτες σε πτήσεις προς κοντινούς προορισμούς.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των πτήσεων, μιλούσε, όπως συνήθως κάνουν οι πιλότοι, στους επιβάτες, αλλά κανείς δεν κατάλαβε ποτέ ότι η φωνή που τους μιλούσε ήταν ο βασιλιάς της Ολλανδίας.

Η παρουσία του Γουλιέλμου – Αλέξανδρου δεν αποκαλύφθηκε ποτέ μέχρι τώρα, όμως πλέον η KLΜ καταργεί σιγά σιγά τον στόλο των Fokker 70, που πιλόταρε ο βασιλιάς κι έτσι ήρθε η ώρα να μαθευτεί η αλήθεια.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις πτήσεις… «χόμπι» που του επέτρεπε να χαλαρώνει από τα απαιτητικά βασιλικά του καθήκοντα.

Ξεκαθάρισε όμως ότι το χόμπι αυτό σύντομα θα σταματήσει, αφού δεν σκοπεύει να εκπαιδευτεί για να πιλοτάρει μεγαλύτερο αεροσκάφος, καθώς δεν μπορεί να διανυκτερεύει αλλού και να μην επιστρέφει στην Ολλανδία. 

Tags: