Τούρκοι εθνικιστές έξω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη–«Είναι δικά μας τα νησιά» ΒΙΝΤΕΟ

Νέα πρόκληση μια μέρα μετά την επίθεση του Μπαχτσελί στον Παυλόπουλο

Έξω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη συγκεντρώθηκαν περίπου 30 μέλη του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν σύνθημα κατά της χώρας μας και έκαναν λόγο για παράνομη κατοχή νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα. Εκπρόσωπός τους υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει καταπατήσει νησιά του Αιγαίου και αποχώρησαν μετά από μισή ώρα.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις στη δίκη της Τζουμχουριέτ: Η συνάντηση Τσαβούσογλου-Γκιουλέν στην Πενσυλβάνια και το τηλεφώνημα του Ερντογάν

Δείτε επίσης: Δεν έχουν όριο οι Τούρκοι! Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Κύπρο ότι κρατάει την Τουρκία σε ομηρία

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε πρόκληση την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου στο Φαρμακονήσι, τις Οινούσες και το Αγαθονήσι ισχυριζόμενος ότι άλλα 15 νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή της Ελλάδας.

«Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη η επίσκεψη αυτή στα νησιά του επιφανούς άντρα του ελληνικού κράτους σαν να έκανε επίδειξη ισχύος. Δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ανοχή στην εισβολή στο Αιγαίο. Σήμερα θα έρθουν στο Φαρμακονήσι, αύριο με την πρώτη ευκαιρία στο Αϊδίνι. Αυτοί που σήμερα θα βγουν στις Οινούσσες, με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να ρίξουν άγκυρα στη Σμύρνη. Καταδικάζω τη στάση της Ελλάδας που δεν συνάδει με το δίκαιο γειτονίας και αναμένω να αποχωρήσουν αμέσως από τα νησιά που έθεσαν υπό κατοχή. Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγήσουν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα, θα το κάνουμε με χαρά, αν θέλουν κάποιοι να τους κυνηγήσουμε, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι εκεί που θα φτάσουν», είπε μεταξύ άλλων ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί .

Δείτε επίσης: Τέλειωσε τις διαπραγματεύσεις για τους S400 ο Ερντογάν - Γιατί ανακατεύει την Ελλάδα στα σχέδια του

ΦΩΤΟ hurriyet.com.tr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top