Τέλειωσε τις διαπραγματεύσεις για τους S400 ο Ερντογάν - Γιατί ανακατεύει την Ελλάδα στα σχέδια του

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Ερντογάν για S400

Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά των πυραύλων S400 από τη Ρωσία έχουν τελειώσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δήλωσε την Τρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και απευθυνόμενος στις ΗΠΑ διερωτήθηκε «γιατί τους προκαλεί ανησυχία».

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, σε συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο Άγκυρας, κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τζόζεφ Ντάνφορ ότι αν η Τουρκία αγόραζε τους S400 από την Ρωσία θα ήταν ανησυχητικό.

«Κάθε χώρα είναι σε θέση να παίρνει μέτρα για την δική της ασφάλεια. Και αυτά τα μέτρα ασφαλείας από όπου και να τα διασφαλίσει, προς τα εκεί θα κάνει βήματα. Εμείς κάναμε αρκετές φορές αυτές τις διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς. Δυστυχώς, επειδή αυτά δεν μπορούσαμε να τα διασφαλίσουμε, είτε το θέλαμε, είτε όχι, κάναμε σχεδιασμούς για τους S400, έγιναν διαπραγματεύσεις και θα κάνουμε βήμα. Δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό γι’ αυτό. Όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά όπλα δεν υπάρχει ανησυχία.... και όταν χρησιμοποιούνται S400 προκαλεί ανησυχία. Πως γίνεται αυτό; Όταν χρησιμοποιούνται Patriot, δεν υπάρχει ανησυχία και υπάρχει ανησυχία όταν χρησιμοποιούνται αυτά;», διερωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο σουλτάνος, απηύθυνε έκκληση  σε όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το τέμενος: Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα.

«Με αφορμή τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια των μουσουλμάνων το τέμενος, Μεστζίντί Ακσά. Ακούσαμε για την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Κάνω έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους. Όσοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα να το κάνουν. Και αυτοί που δεν μπορούν, να πάνε να στείλουν βοήθεια στους εκεί αδελφούς μας. Αλλά να στηρίξουμε, όπως στην Μέκκα και την Μεδίνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την πίστη και την προσευχή ούτε των χριστιανών, ούτε των εβραίων», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας, του αναφερόμενος ξανά στους πυραύλους S400, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί S300.

«Γιατί ενοχλούνται; Εμείς αυτή τη στιγμή κάναμε βήματα με την Ρωσική Ομοσπονδία, βάλαμε υπογραφές. Μακάρι, να δούμε τους S400 στη χώρα μας και θα προχωρήσουμε σε διαδικασία κοινής παραγωγής», ανέφερε.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top