Αφέθηκε ελεύθερη η κοπέλα που αναστάτωσε τη Σαουδική Αραβία με το μίνι της!

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση που έκανε το γύρο του κόσμου

Σαουδική Αραβία: Αφέθηκε ελεύθερο το μοντέλο

Το μοντέλο Khulood (Χουλούντ)  που συνελήφθη και ανακρίθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές επειδή εμφανίστηκε σε...  βίντεο στο διαδίκτυο, να κυκλοφορεί ντυμένη με μίνι φούστα σε έναν αρχαιολογικό χώρο, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα india.com.

Η αστυνομία την άφησε ελεύθερη το βράδυ της Τρίτης και ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, υποστηρίζει  το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας. 

Η νεαρή, που φορούσε τοπ μπλουζάκι, μίνι και αθλητικά παπούτσια περπατούσε στα έρημα σοκάκια του ιστορικού φρουρίου Ουσάικερ, σε ένα χωριό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ριάντ. Η ίδια παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε την παραδοσιακή μαύρη αμπάγια στη βόλτα της αυτή, αλλά υποστήριξε ότι το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (Snapchat), χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Το βίντεο πάντως εξαγρίωσε ορισμένους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους χρησιμοποιώντας την ετικέτα «το μοντέλο Χουλούντ πρέπει να δικαστεί», αναφερόμενοι στο όνομα χρήστη (Khulood) που χρησιμοποιούσε η γυναίκα αυτή στο Snapchat.

Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους, όταν κυκλοφορούν έξω. Πρέπει να φορούν νικάμπ και να καλύπτουν το πρόσωπο και τα μαλλιά τους με μαύρο πέπλο. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο κατά την επίσκεψη αξιωματούχων. Δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και χρειάζονται την έγκριση του άνδρα «κηδεμόνα τους για να εργαστούν», να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top