Τουρκία: Παραμένει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Τσαβούσογλου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Στη θέση του Υπουργού ΕΕ παραμένει ο Ομέρ Τσελίκ

Τουρκία: Παραμένει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Τσαβούσογλο

Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών παραμένει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τον μίνι ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. 

Στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, 6 άτομα άλλαξαν θέσεις και άλλα 5 νέα ονόματα  έλαβαν μέρος. Στη θέση του Υπουργού ΕΕ εξακολουθεί να παραμένει ο Ομέρ Τσελίκ. Νέοι αντιπροέδροι της κυβέρνησης είναι οι Μπεκίρ Μποζντάγ, Φικρί Ισίκ, Ρετζέπ Ακντάγ και Χακάν Τσαβούσογλου.

Νέος Υπουργός Άμυνας είναι ο Νουρετίν Τσανικλί, νέος Υπουργός Πολιτισμού ο Νουμάν Κουρτουλμούς και νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ. 

Ο αντιπρόεδρος που γεννήθηκε στην Ελλάδα

Τα 6 ονόματα που δεν μπήκαν στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο είναι ο εθνικιστής αντιπρόεδρος Τουγρούλ Τουρκές και ο επίσης αντιπρόεδρος Βεϊσί Καϊνάκ, ο Υπουργός Νέων και Αθλητισμού, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, με καταγωγή από δυτική Θράκη, ο Υπουργός Γεωργίας, Φαρούκ Τσελίκ, και ο Υπουργός Πολιτισμού, Ναμπί Αβτσί. 

Ο νέος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1972 και τελείωσε εκεί το δημοτικό. Το 1995 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Άγκυρας. Από το 2004 έως το 2011 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος για δύο θητείες του παραρτήματος στην Προύσα της «Ένωσης Αλληλεγγύης στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης», όπως αποκαλείται η οργάνωση. Εκλέχθηκε βουλευτής Προύσας με το ΑΚΡ. 

Στο νέο Υπουργικό μπήκε και δεύτερη γυναίκα, η Ζουλιντέ Σαριέρογλου, ως Υπουργός Εργασίας. Γεννήθηκε το 1979 στα Άδανα και εκλέχθηκε βουλευτής το 2015. 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top