800 διαμερίσματα σε ΠΕΝΤΕ πύργους εκκενώνονται στο Λονδίνο-Έχουν το ίδιο επικίνδυνο υλικό με τον Πύργο της Κολάσεως

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές μετά την απίστευτη τραγωδία στον Πύργο της Κολάσεως, που είχε ως αποτέλεσμα 79 άνθρωποι (επιβεβαιωμένα) να βρουν φρικτό θάνατο στις φλόγες, όταν ο Πύργος λαμπάδιασε μέσα σε χρόνο dt.

Υπό τον φόβο μιας νέας συμφοράς σε παρόμοιους Πύργους του Λονδίνου, το συμβούλιο του Camden αποφάσισε να εκκενώσει 800 διαμερίσματα σε πέντε διαφορετικούς Πύργους, προληπτικά και για λόγους ασφαλείας.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, το συμβούλιο προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια, καθώς διαπίστωσε πως οι Πύργοι που εκκενώνονται είχαν το ίδιο, φτηνό και επικίνδυνο υλικό επένδυσης με τον πύργο Grenfell, που είχε ως αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ολόκληρος μέσα σε 15 λεπτά.

O Πύργος του Taplow που εκκενώνεται

Οι οικογένειες που θα μείνουν χωρίς σπίτι, θα στεγαστούν προσωρινά αλλού μέχρι οι Πυροσβέστες να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξει άλλη συμφορά μελλοντικά.

O Πύργος του Taplow που εκκενώνεται

Να σημειώσουμε, πως αρχικά η απόφαση ελήφθη για τo Taplow Block όπου εκκενώθηκαν 161 διαμερίσματα, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό πως θα εκκενωθούν και άλλοι 4 Πύργοι.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Camden, την Georgia Gould από το κόμμα των Εργατικών,  οι εργασίες για την αντικατάσταση της επένδυσης με πιο ασφαλή υλικά πρόκειται να διαρκέσουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες. «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κρατήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Το κόστος είναι κάτι που μπορεί να μας προβληματίσει αργότερα», δήλωσε η Gould σε δημοσιογράφους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top