Έπαιζαν μπέιζμπολ και τους «γάζωνε» για 10 λεπτά-Ήθελε πολλούς νεκρούς ο άνδρας που έστειλε τον Αμερικανό βουλευτή στο νοσοκομείο

Τραμπ: Ο δράστης είναι νεκρός, ο Στιβ Σκαλίς θα αναρρώσει- Πρώτη Ανάρτηση 14-06-2017 20:20

Συναγερμός σήμανε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ την Τετάρτη, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, πριν από την έναρξη ενός φιλανθρωπικού αγώνα.

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, από την επίθεση τραυματίστηκε ο Στιβ Σκαλίς, ο οποίος είναι ο δεύτερος επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των ΗΠΑ, μετά τον Κέβιν ΜακΚάρτι, ενώ ο ανώτερος Ρεπουμπλικανός στο κάτω σώμα του Κογκρέσου είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ράιαν.

Ο Σκαλίς τραυματίστηκε στον γοφό, μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου χειρουργήθηκε, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ακούγονταν πυροβολισμοί επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

Για την επίθεση ενημερώθηκε γρήγορα ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι νεκρός.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον βουλευτή, τον οποίο χαρακτήρισε «πατριώτη και καλό φίλο», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Ο Τραμπ απηύθυνε ακόμη τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση και στους υπόλοιπους τραυματίες.

Ο πλανητάρχης απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» μετά το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης, ενώ επαίνεσε τους άνδρες της Αστυνομίας του Καπιτωλίου για την ταχύτατη αντίδρασή τους όταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί.

Τα κίνητρά του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Συνολικά πέντε άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, όμως δεν διευκρινίστηκε εάν στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνεται ο δράστης ή όχι. Όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, δύο στελέχη της αστυνομίας του Καπιτωλίου, όπως και τουλάχιστον ένας κοινοβουλευτικός βοηθός, που εργάζεται στο γραφείο του βουλευτή Ρότζερ Ουίλιαμς, τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την Washington Post και το NBC, δράστης είναι ο Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, 66 ετών, από το Μπελβίλ του Ιλινόι, ωστόσο ο πράκτορας του FBI που είναι επικεφαλής της έρευνας, Τιμ Σλέιτερ, αρνήθηκε να δώσε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα του δράστη και τα κίνητρά του.

Ήταν ένας λευκός άνδρας που φορούσε λευκό μπλουζάκι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο άνδρας συνελήφθη, αφού τραυματίστηκε από τις σφαίρες δύο αστυνομικών του Καπιτωλίου που βρίσκονταν στο σημείο. Τελικά, όπως προαναφέραμε ο δράστης κατέληξε στα τραύματα του.

«Θα σκότωνε όλο τον κόσμο, εάν δεν επέβαιναν οι αστυνομικοί. Χωρίς εκείνους θα εκτυλισσόταν μακελειό», περιέγραψε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top