Τσαβούσογλου: "Η Ευρώπη θα γίνει πεδίο ιερού πολέμου"-H νίκη Ρούτε εκνεύρισε τους Τούρκους

Ακόμα μια επίθεση στην Ευρώπη από την Άγκυρα

Η νίκη Ρούτε εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν. Ενόψει του δημοψηφίσματος, το οποίο ευελπιστεί ότι θα τον μετατρέψει σε σουλτάνο, επιτέθηκε και πάλι εναντίον της Ευρώπης.

Δεν πρόλαβε να χαρεί τη νίκη του ο Μαρκ Ρούτε και ο Ερντογάν φρόντισε να του θυμίσει ότι ο πόλεμος συνεχίζεται. Επιπλέον, επανέλαβε τους λεονταρισμούς για το προσφυγικό, μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του στη Σακάρια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Τουρκία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και στη μοίρα της Ευρώπης.

Ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου, μάλιστα, το πήγε ακόμη παραπέρα, μιλώντας για θρησκευτικό πόλεμο. «Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Ρούτε και του φασίστα Βίλντερς. Όλοι έχουν τα ίδια μυαλά. Έτσι όπως πάει  σύντομα η Ευρώπη θα γίνει πεδίο ιερού πολέμου».

Ένας μήνας απομένει ως το κρίσιμο δημοψήφισμα και ο Ερντογάν κάνει τα πάντα για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αυτός θα κρατήσει το λάβαρο Τουρκίας και μουσουλμάνων απέναντι στην εχθρική Δύση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top