Γιλντιρίμ: «Η Ολλανδία απολογήθηκε για σύλληψη Τούρκου προξένου και επιτετραμένου»

Τι απάντησε στην ερώτηση αν θα διορθωθούν οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας

Γιλντιρίμ:Η Ολλανδία απολογήθηκε

Για τη σύλληψη του Τούρκου προξένου και του Τούρκου επιτετραμένου στο Ρότερνταμ απολογήθηκε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι η απολογία έγινε το ίδιο βράδυ των επεισοδίων όταν για κάποια στιγμή συνελήφθησαν για λίγο οι δύο Τούρκοι διπλωμάτες. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό τους είπαν ότι έγινε κατά λάθος η σύλληψη. 

Σε συνέντευξή του στο Χαμπέρτουρκ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το βράδυ εκείνο ο Ολλανδός Πρωθυπουργός του πρότεινε να παρακαθίσουν σε δείπνο αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε πως όταν η κρίση κλιμακώθηκε εκείνο το βράδυ ζήτησε να μιλήσουν με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό πριν γίνουν δηλώσεις. Όπως είπε μίλησαν αρκετές φορές και κατά τη συνομιλία τους ανέβασαν και οι δύο τον τόνο της φωνής τους.

Για το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συνθήκης επανεισδοχής για τους πρόσφυγες ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι «εδώ δεν υπάρχει απειλή, εκφράζω μια πραγματικότητα. Είναι αρκετό να καταλάβει η Ευρώπη απέναντι από ποια απειλή βρίσκεται αν δείτε την θέση της Τουρκίας, τον ρόλο που έχει αναλάβει και αυτά που έχουν γίνει στην περιοχή. Θέλω αυτό να το σκεφτούν». 

Σε ερώτηση εάν θα διορθωθούν και πάλι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι «αυτά θα τα σκεφτούν εκείνοι, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους». 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top