ΒΡΑΖΕΙ η Αμερική μετά το διάταγμα μίσους του Τραμπ-Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους

Ενάντια στο διάταγμα οι δισεκατομμυριούχοι Ρεπουμπλικανοί αδερφοί Κοχ-Πρώτη ανάρτηση: 30-01-2017 19:00

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε πορείες διαμαρτυρίας στις αμερικανικές πόλεις και τα αεροδρόμια χθες για να εκφράσουν την οργή τους για το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο περιορίζει την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Βοστόνη, ένα δεύτερο κύμα διαδηλώσεων ακολούθησε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έγιναν σε αεροδρόμια το Σάββατο, καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων άρχισαν να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Τραμπ.

Μια από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες της Κυριακής έλαβε χώρα στο Μπάτερι Παρκ στο νότιο Μανχάταν, σε οπτική επαφή με το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, της Νέας Υόρκης, είπε στο πλήθος ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι αντιαμερικανικό και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αξίες της χώρας.

Στην Ουάσιγκτον, χιλιάδες διαδήλωσαν στο Λαφαγιέτ Σκουέρ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, φωνάζοντας «Όχι μίσος, όχι φόβος, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».

Καθώς το πλήθος περνούσε την Καναδική πρεσβεία, καθ' οδόν για το Καπιτώλιο, οι διαδηλωτές φώναζαν, «Χέι, χέι, χο, χο, θα' θελα ο ηγέτης μας να ήταν ο Τριντό».

Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε του Διατάγματος, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξαναρχίσουν την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (βίζες) για όλες τις χώρες μόλις εφαρμοστούν ασφαλείς πολιτικές τις επόμενες 90 μέρες.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτή δεν αποτελεί μουσουλμανική απαγόρευση, όπως αναφέρουν παραπλανητικά τα ΜΜΕ. Αυτό δεν έχει σχέση με θρησκεία -έχει σχέση με τρομοκρατία και με το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή» είπε.

Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος περίπου αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκε και στο JFK στη Νέα Υόρκη, όπου ανήσυχα μέλη οικογενειών περίμεναν συγγενείς που είχαν βρεθεί υπό κράτηση για ώρες μετά από πτήσεις από χώρες που επηρεάζονται από την προεδρική διαταγή.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο τμήμα Tom Bradley του αεροδρομίου για να διαμαρτυρηθούν. Στο Χιούστον, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει από επισκέπτες για το πρωτάθλημα Super Bowl την ερχόμενη Κυριακή, περίπου 500 άτομα έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Και μέσα σε όλα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τέμενος στο Τέξας έγινε παρανάλωμα του πυρός. Πρακτική που θυμίζει Κου Κλουξ Κλαν.

Ενάντια στο διάταγμα Τραμπ οι δισεκατομμυριούχοι Ρεπουμπλικανοί αδερφοί Κοχ

Οι δισεκατομμυριούχοι αδερφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοχ τάσσονται κατά του διατάγματος Τραμπ για τους πρόσφυγες, καθώς καταφέρθηκαν εναντίον του μέσω του δικτύου συντηρητικών που διατηρούν.

«Πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να είναι οι Αμερικανοί ασφαλείς χωρίς να αποκλείονται άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν εδώ και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν και να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειές τους» ήταν τα λόγια του Μπράιαν Χουκς που συνδιευθύνει το δίκτυο των Κοχ. 

«Η απαγόρευση εισόδου είναι λάθος προσέγγιση και πιθανότατα θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική», σημειώνει και υπογραμμίζει πως στόχος των Κοχ είναι μια ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία.

Ο Καναδάς δίνει άδειες διαμονής σε όσους εγκλωβίζονται εκεί λόγω διατάγματος Τραμπ

Ο Καναδάς θα χορηγήσει προσωρινές άδειες διαμονής σε όσους ταξιδιώτες έχουν παγιδευτεί εξαιτίας του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ , ανακοίνωσε ανώτατος καναδός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Αχμεντ Χούσεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν ξέρει πόσους ανθρώπους θα αφορούσε το μέτρο και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβατών που επρόκειτο να πετάξουν για τις ΗΠΑ από τον Καναδά και τους απαγορεύθηκε είναι μικρός.

«Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος πιθανόν έχει παγιδευτεί στον Καναδά ότι θα κάνω χρήση της εξουσίας μου ως υπουργού για να τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής εάν την χρειάζονται, όπως έχουμε κάνει κατά το παρελθόν», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Η Εmirates αλλάζει τη σύνθεση των πληρωμάτων της λόγω του διατάγματος Τραμπ

Η αεροπορική εταιρία Emirates προχώρησε σε αλλαγή της σύνθεσης των πληρωμάτων της σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, που περιλαμβάνει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου ν' ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα των κανόνων ασφάλειας εισόδου στις ΗΠΑ.

Η Emirates πετάει καθημερινά σε 11 πόλεις στις ΗΠΑ ενώ έχει προχωρήσει “στις απαραίτητες αλλαγές στα πληρώματα μας, προκειμένου να συμμορφωθεί με την αλλαγή των κανονισμών,” δήλωσε μία εκπρόσωπος της εταιρίας μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος, χθες στο Reuters. Η ίδια, πρόσθεσε ότι οι πτήσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρίας, προς τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top