ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στις ΗΠΑ κρατούν πρόσφυγες στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα Τραμπ

Το’ πε και το’ κανε ο νέος πρόεδρος - Πρώτη ανάρτηση: 18:08

Δεν έχασε χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ και έθεσε σε ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής κιόλας το διάταγμα για το κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων σε πρόσφυγες και μουσουλμάνους μετανάστες.

Όπως αναφέρουν οι New York Times πρόσφυγες που πετούσαν προς Αμερική όταν υπεγράφη το διάταγμα με το που προσγειώθηκαν συνελήφθησαν και κρατούνται στο αεροδρόμιο.

Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται στα αεροδρόμια και σε άλλες πύλες εισόδου προς τις ΗΠΑ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης κατούνται δύο Ιρακινοί που έφτασαν με διαφορετικές πτήσεις.

Το CNN μετέδωσε ότι στους δύο Ιρακινούς είχε χορηγηθεί βίζα για να μπουν στις ΗΠΑ κι έτσι οι δικηγόροι τους κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.

Στη μήνυση μάλιστα αναφέρεται ότι είχαν τη νόμιμη δυνατότητα να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αλλά συνελήφθησαν λόγω του διατάγματος Τραμπ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του Αμερικανού Προέδρου και για λογαριασμό άλλων προσφύγων.

«Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν» σημειώνουν οι New York Times. 

Οι δικηγόροι των δύο Ιρακινών δήλωσαν ότι ο ένας εξ' αυτών είχε εργαστεί για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ιράκ για 10 χρόνια και ο άλλος ερχόταν στις ΗΠΑ για να συναντήσει την σύζυγό του που εργάζεται για αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία και τον γιο τους.

Απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε επιβατών σε πτήση της EgyptAir

Όπως έγινε γνωστό απαγορεύτηκε σήμερα η επιβίβαση πέντε επιβατών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Το γεγονός συνέβη έπειτα από την απαγόρευση που επέβαλε ο πρόεδρος Ντόναλμτ Τραμπ στην είσοδο πολιτών επτά χωρών όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, σύμφωνα με πηγές στο αεροδρόμιο του Καΐρου που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, που είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους παρότι κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, ανέφεραν οι πηγές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top