Xεράκι-χεράκι Τραμπ και Μέι! Τι είπαν για Brexit, Πούτιν και εικονικό πνιγμό

Οι… «θερμές» φώτο τους κάνουν το γύρο του κόσμου

Σε πολύ θερμό κλίμα συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι!

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι η πρώτη ηγέτιδα που είχε συνομιλία στο οβάλ γραφείο με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι δυο τους μίλησαν για το «Brexit» το οποίο ο Τραμπ χαρακτήρισε «κάτι υπέροχο για το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρθηκαν στη Ρωσία και στον Πούτιν, ενώ η Μέι αποκάλυψε πως… η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ στη Βρετανία και ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση, με τον Τραμπ να δηλώνει:

«Μεγάλες μέρες θα ακολουθήσουν για τις ΗΠΑ και την Βρετανία».

Ωστόσο αυτό που κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου, είναι οι φώτο των δυο ηγετών που είναι πιασμένοι… χέρι-χέρι σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι.

Όπως βλεπετε και στο φωτορεπορτάζ, την ώρα που ο Τραμπ ξεναγούσε την Μέι στον Λευκό Οίκο, την έπιασε σφιχτά από το χέρι, με τα κλικ των παπαράτσι να παίρνουν φωτιά.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ο Τραμπ υποστήριξε πως «το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να κάνει τις δικές του εμπορικές συμφωνίες», τονίζοντας ότι «μια ελεύθερη Βρετανία είναι ευλογία για ολόκληρο τον κόσμο και οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ καλύτερες. Εκ μέρους του Έθνους μας σας ευχαριστώ για την τιμή να βρίσκεστε εδώ απόψε».

Παίρνοντας τον λόγο, η Τερέζα Μέι πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η νίκη σας ήταν εντυπωσιακή και η σχέση των δύο χωρών βασίζεται στην ιστορία. Συζητήσαμε πολλά θέματα και συμφωνήσαμε. Για το πώς μπορούμε να δουλέψουμε για να νικήσουμε τον ISIS, αλλά πρέπει να εργαστούμε περισσότερο και σε επίπεδο πληφοροριών. Συζητήσαμε και για την Συρία και τη Ρωσία(…)Συζητήσαμε ακόμη τη σημασία του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τέλος, μιλήσαμε για το μέλλον της οικονομίας των δύο χωρών και τις εμπορικές μας σχέσεις. Οι ΗΠΑ είναι μεγάλος εταίρος και είμαστε και οι δύο φιλόδοξοι να χτίσουμε σε αυτή τη σχέση για να εγκαθιδρύσουμε οικονομικές σχέσεις. Είμαι πεπεισμένη πως οι σχέσεις αυτές είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Πολύ σημαντική στιγμή οι σημερινές ομιλίες για την ελευθερία και την ευημερία των λαών και των δύο χωρών».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η Μέι είπε πως πιστεύει πως θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Μόσχα να εφαρμόσει τις συνθήκες του Μινσκ.

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΝΙΓΜΟ Ο ΤΡΑΜΠ-ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ… ΕΛΙΓΜΟ Η ΜΕΙ

Όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε για τα βασανιστήρια και τον «εικονικό πνιγμό» τον οποίο έχει δηλώσει πως είναι αποτελεσματική μέθοδος ανάκρισης, επέμεινε στις απόψεις του λέγοντας:

«Ο νέος υπουργός Άμυνας δεν πιστεύει απαραίτητα στα βασανιστήρια, ή στον εικονικό πνιγμό. Δεν συμφωνώ απαραίτητα, αλλά αυτός θα αποφασίσει γιατί του έχω δώσει αυτή την εξουσία. Θα τον εμπιστευτώ. Εγώ νιώθω ότι έχει αποτελέσματα. Δεν το έχω κρύψει εδώ και πολύ καιρό. Αλλά θα ακολουθήσω τους επικεφαλής μας».

Στρίβειν δια του αρραβώνος, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας όταν ρωτήθηκε αν διαφώνησε με κάτι μαζί του και του το είπε, δήλωσε:

«Τον άκουσα και με άκουσε. Συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων και θα συνεχίσουμε και μετά τη συνέντευξη Τύπου. Το νόημα όμως της σχέσης, είναι να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

«Δεν τον ξέρω τον κύριο. Ελπίζω να έχουμε μια φανταστική σχέση. Αν έχουμε μια καλή σχέση, μπορούμε να νικήσουμε τον ISIS μαζί. Είναι ένα κακό που πρέπει να φύγει. Για το πώς θα πάει η σχέση, θα σας το πω στο μέλλον...» ήταν η απάντηση του Τραμπ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Αρχικά ο Τραμπ δήλωσε πως «δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον λαό του Μεξικού, έχω φίλους μεξικανούς, συνεργάζομαι με μεξικανούς», παραμένοντας ωστόσο σταθερός στις απόψεις του για το χτίσιμο τείχους.

Η Μέι από την πλευρά της… ουδέν σχόλιον επί του θέματος, λέγοντας απλά ότι «οι σχέσεις ΗΠΑ - Μεξικού, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολεί τις ΗΠΑ και το Μεξικό».

ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

«Το Brexit θα είναι κάτι το θαυμάσιο για την χώρα σας.Όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί, θα έχετε τη δική σας ταυτότητα, θα έχετε τους πολίτες που εσείς θέλετε στην χώρα σας και θα μπορείτε να συνάψετε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου χωρίς να έχετε κάποιον να σας επιτηρεί και να παρακολουθεί τί κάνετε. Έχω μια πολύ κακή εμπειρία με την ΕΕ.Όταν έχω κάποια δραστηριότητα σε κάποια χώρα της ΕΕ, είναι πολύ πολύ δύσκολη η έκδοση αδειών» τόνισε ο Τραμπ, συμπεραίνοντας πως «το Brexit εντέλει θα είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα, όχι ένα τεράστιο εμπόδιο».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top