Συρία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυκτα συμφώνησαν Δαμασκός και αντάρτες

Με εγγύηση Μόσχας και Άγκυρας

Κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Κυβέρνηση της Συρίας και αντάρτες συμφώνησαν σε νέα εκεχειρία, αλλά και ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με εγγυητές Μόσχα και Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι οι δύο κυβερνήσεις υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα στον Εμφύλιο που έχει ρημάξει τη Συρία.

Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Η Δαμασκός διευκρινίζει ότι από την εκεχειρία εξαιρούνται οι δύο βασικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στο συριακό έδαφος, Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα και πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα), καθώς και μικρότερες οργανώσεις οι οποίες συνδέονται μαζί τους.

Η Ρωσία, σε συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία, έχουν προαναγγείλει τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ συριακού καθεστώτος και συριακής αντιπολίτευσης στην Αστάνα του Καζακστάν, στην κεντρική Ασία, χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ και των σουνιτικών μοναρχιών του Κόλπου, που έχουν επικεφαλής τους τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top