Ο Πούτιν στην κηδεία του Ρώσου Πρέσβη που δολοφονήθηκε στην Τουρκία

Η σορός του 62χρονου Αντρέι Καρλόβ επαναπατρίστηκε στη Μόσχα την Τρίτη με ειδική πτήση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, ακύρωσε την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην κηδεία του Ρώσου Πρέσβη που δολοφονήθηκε στην Άγκυρα.

Η σορός του 62χρονου Αντρέι Καρλόβ επαναπατρίστηκε στη Μόσχα την Τρίτη, με ειδική πτήση. Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγος του νεκρού πρέσβη, η οποία θρήνησε πάνω από το φέρετρο, και κατά τη διάρκεια τελετής που έγινε στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, με το ίδιο αεροπλάνο, είχαν μεταφερθεί στην Άγκυρα, 18 Ρώσοι εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα συμμετέχουν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο αστυνομικός Μεβλούτ Αλτίντας έδρασε ως «μοναχικός λύκος» ή εάν εκτελούσε εντολές.

Αν και το Κρεμλίνο έχει αποφύγει έως τώρα να κάνει υποθέσεις, χαρακτήρισε το έγκλημα ως πλήγμα για το κύρος της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε πως ο 22χρονος αστυνομικός συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί επιπλέον για την υποκίνηση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top