ΑΥΤΟΣ είναι ο Τυνήσιος που καταζητείται για το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Βερολίνο- Δίνουν 100.000 ευρώ σαν αμοιβή

Τον ψάχνουν ακόμη και στα νοσοκομεία

Το απόγευμα της Τετάρτης, έδωσε εντολή ο Γερμανός εισαγγελέας να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 24χρονου από την Τυνησία που φέρεται να είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι Αρχές, μάλιστα, δίνουν αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον ξέρει κάτι για αυτόν και μπορεί να δώσει πληροφορίες.

Πρόκειται για τον Anis Amri, γεννημένο στο Ταταουίν της Τυνησίας, ο οποίος έχει ύψος 1,78 εκ. και βάρος 75 κιλά. Έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να ήταν γνωστός στις γερμανικές Αρχές καθώς σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνος».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τυνήσιος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, λόγω των υποψιών των αρμόδιων υπηρεσιών από τον Φεβρουάριο κιόλας του 2016 ότι ο 24χρονος είχε σχέσεις με γνωστούς τζιχαντιστές στη Γερμανία.

Ο φερόμενος ως μακελάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. 

Μεταξύ αυτών των ανδρών ήταν και ο Ιρακινός Abu Walaa, ο οποίος θεωρείται το «Νούμερο 1» του ΙSIS στη Γερμανία, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτιζε στην διάδοση του «μηνύματος» των τζιχαντιστών.Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ο νεαρός Τυνήσιος συγκατοικούσε με τους εν λόγω άνδρες για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να προμηθευτεί και ένα όπλο από έναν πληροφοριοδότη των τοπικών αρχών.

Κάποια γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσπάθειες απέλασης του Anis A. από την γερμανική κυβέρνηση, βάσει της συγκεκριμένης ύποπτης δραστηριότητας, με το αίτημα ωστόσο να μη γίνεται τελικά δεκτό από την Τυνησία, λόγω έλλειψης στοιχείων για την δραστηριότητα του. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top