Μακελειό σε εκκλησία στη Νότια Καρολίνα: ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και βίντεο

Γίνεται λόγος για έγκλημα μίσους

Μακελειό σε εκκλησία στη Νότια Καρολίνα: ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και βίντεο

​Για έγκλημα μίσους έκανε λόγο σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκρεγκ Μιούλεν, αναφερόμενος στο μακελειό που έγινε στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, όταν ένοπλος εισέβαλε στην Αφρικανική Επισκοπική Εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών στο Τσάρλεστον, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους.

Σημειώσε μάλιστα ότι ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για λευκό άνδρα, ηλικίας περίπου 21 ετών, ο οποίος την ώρα της επίθεσης φορούσε φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια. Στις έρευνες συμμετέχουν και πράκτορες του FBI.

charleston-police.jpg

Νωρίτερα, τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν πλάνα ενός άνδρα με χειροπέδες, που κρατείτο από δύο αστυνομικούς. Ωστόσο, οι αρχές διευκρίνισαν ότι ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί.

«Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει» δήλωσε ο Μιούλεν.

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους» είπε ο αιδεσιμότατος Τζέιμς Τζόνσον.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 21:00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας). Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, Έρικ Γουάτσον, ανακοίνωσε ότι πριν το αιματηρό επεισόδιο υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.

Σε μήνυμά της στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών, ανέφερε: «Θλιβερές οι ειδήσεις από το Τσάρλεστον - οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί σας».

church-prayer-group.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top