ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 30 νεκροί μετά από έκρηξη σε πολιτική συγκέντρωση!

Ο βομβιστής διείσδυσε μέσα στο πλήθος και πυροδότησε τα εκρηκτικά

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 30 νεκροί μετά από έκρηξη σε πολιτική συγκέντρωση!

Τον θάνατο σκόρπισε ένας βομβιστής στο Ιράκ κατά την διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης Κούρδων στην πόλη Χανάγκιν 140 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Βαγδάτης.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίσθηκαν όταν ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

Ο άνδρας διείσδυσε μέσα στο πλήθος που ήταν κοντά στα γραφεία της «Πατριωτικής Ένωσης» και πυροδότησε τα εκρηκτικά προκαλώντας την τραγωδία που ακολούθησε.

Την ώρα της επίθεσης οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν τη μετάδοση ενός βίντεο, όπου εμφανίζεται ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας από το 2012, να ψηφίζει.

Οι Ιρακινοί που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν την Κυριακή και την Δευτέρα για τις βουλευτικές εκλογές.

Αστυνομικοί και στρατιωτικοί ψήφισαν επίσης την Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από το υπόλοιπο εκλογικό σώμα προκειμένου να μπορέσουν να επιβλέψουν τη διενέργεια αυτής της εθνικής εκλογικής αναμέτρησης, της πρώτης από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011.

Τα εκλογικά κέντρα όπου έγινε η πρόωρη ψηφοφορία βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, κάτι που αφήνει να προοιωνιστεί πως την Τετάρτη, την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, αναμένονται πιθανόν χειρότερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top