Μαραθώνιες ήταν οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή που έκλεισαν πάνω από 11 ώρες ενώπιον των δικαστικών αρχών. «Είμαι σοκαρισμένη», δήλωσε στην απολογία της η 43χρονη, που δεν είπε ούτε γεια με τον σύντροφό της που ομολόγησε το έγκλημα. Και οι 5 κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους.
Η πρώην σύζυγος του θύματος και σύντροφος του εκτελεστή ήταν η τελευταία που μπήκε στο ανακριτικό γραφείο στις 5 το απόγευμα για να απολογηθεί. Περίμενε σε ένα παγκάκι από τις 9 το πρωί και μάλιστα άλλαξε και ρούχα πριν μπει στο ανακρτικό γραφείο. Μιλούσε μόνο με τον δικηγόρο της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο βασικός της ισχυρισμός της είναι:
«Είμαι αθώα. Δεν γνώριζα τίποτα για το σχέδιο του συντρόφου μου να δολοφονήσει τον πατέρα των παιδιών μου. Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη. Έμαθα ποιος είναι ο δολοφόνος του πρώην συζύγου μου στην αστυνομία. Δεν είχα κίνητρο να ζητήσω τη δολοφονία του, μιας και στήριζε οικονομικά την οικογένεια».
Για την οικονομική στήριξη υπάρχει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογραφεί από το πρώην ζευγάρι τον περασμένο Δεκέμβριο και πράγματι ο καθηγητής πλήρωνε τα πάντα, σχολείο, διατροφή ύψους 2.500 ευρώ δίνοντας το ελεύθερο στη μητέρα να αποφασίζει για τα παιδιά.
Το παράδοξο είναι ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει να παίρνει τα παιδιά το καλοκαίρι ακόμα και στην Αμερική, λίγους μήνες μετά του έκανε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και έχασε.
Aκόμα, η ίδια παρουσιάζει έναν άνθρωπο αδιάφορο προς τα παιδιά του, όμως η παιδοψυχολόγος είδε έναν άνθρωπο που ήθελε να βρεθεί μία λύση:
«Η συνεδρία ξεκίνησε κάπως άβολα. Υπήρχε απόσταση μεταξύ μας, γιατί αυτός ήταν κάθετος και ήθελε να πάρει τα δίδυμα μαζί του, ενώ αυτά δεν ήθελαν. Να φανταστείτε ήταν γραπωμένα στη φούστα μου», είχε πει στους αστυνομικούς για το ραντεβού στο Χαϊδάρι με την ειδικό.
Ωστόσο, η παιδοψυχολόγος, με την οποία έικανε τη συνεδρία την ημέρα της δολοφονίας, περιέγραψε τον καθηγητή ως «πρόθυμο» και «διαλλακτικό»: «Ο μπαμπάς ήρθε στην ώρα του. Ήταν συνεπής και πολύ άνετος. Σας το λέω αυτό γιατί είχε έρθει με καφέ και χαλαρά ντυμένος. Μίλησα μαζί του και διέκρινα ότι ήταν πολύ πρόθυμος και διαλλακτικός. Ήθελε να συνεργαστεί και να βρεθεί λύση και όχι να πάρει τα παιδιά με τη βία».
Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Δύο ξένοι η 43χρονη και ο δράστης
Η σύντροφός του 35χρονου και πρώην σύζυγος του θυματος συνάντησε σήμερα στην ανακρίτρια τον σύντροφό της, ο οποίος πήρε τη δολοφονία πάνω του.
Ωστόσο, αν και κάθονταν σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον, δεν είπαν ούτε γεια και συμπεριφέρονταν σαν δύο ξένοι.
Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: «Το έκανα για να λυτρώσω την οικογένειά μου»
Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος τα πήρε όλα πάνω του, βγάζοντας από το κάδρο τη σύντροφό του και πρώην σύζυγο του θύματος, αναφέροντας ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για όσα έκανε. Μάλιστα, έβαλε τα κλάματα κατά την απολογία του που κράτησε δυόμιση ώρες, ενώ έξω από το γραφείο της ανακρίτριας οι δύο σύντροφοι δεν είπαν ούτε γεια.
«Το έκανα για να λυτρώσω την οικογένειά μου. Ζητάω συγγνώμη, κυρίως από την οικογένειά μου που την ταλαιπωρώ άδικα .Έχω μετανιώσει για όλα. Η σύντροφός μου δεν είχε ιδέα, ενώ τα άλλα παιδιά δε γνώριζαν ότι θα έκανα αυτή την αποτρόπαια πράξη. Όλα τα έκανα, γιατί εγώ φοβόμουν ότι θα έπαιρνε τα παιδιά στην Αμερική και δεν θα τα επέστρεφε ποτέ. Δεν το είχα προσχεδιάσει, ήθελα απλά να τον εκφοβίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Αγία Παρασκευή: «Δε γνωρίζαμε ότι θα δολοφονούσε τον καθηγητή», λένε οι τρεις συνεργοί
Οι τρεις συνεργοί ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι ο δράστης δεν τους αποκάλυψε ποτέ ότι θα δολοφονούσε τον καθηγητή και αυτό που γνώριζαν ήταν ότι θα εκφοβίσουν έναν άντρα που βίαζε τα παιδιά του, όπως τους είχε πει ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος
«Ο 35χρονος μου ζήτησε να του βρω άτομα για να εκφοβίσουν τον πρώην σύζυγό της σύντροφο του, που όπως μου είπε υπάρχει θέμα με τα παιδιά. Του συνέστησα τον 23χρονο. Δεν ήξερα τίποτα για τη δολοφονία. Ο 35χρονος μου άφησε το αυτοκίνητο με το κινητό μέσα και μου ζήτησε να το κάνω βόλτες το μεσημέρι. Επειδή δούλευα δεν κατάφερα να το κάνω βόλτα το μεσημέρι, αλλά το πήρα το πρωί και το πάρκαρα.
Μετά τον φόνο, όταν ήρθε και με βρήκε στο Τολό, μου είπε ότι τον σκότωσε και ότι οι άλλοι τον παράτησαν και έφυγαν. Την επόμενη ημέρα μου είπε να μην πω λέξη και μου είπε χαρακτηριστικά "επειδή άλλα σας είχα πει και σας έμπλεξα, θα σας δώσω 50.000 ευρώ"», είπε ο 30χρονος Βούλγαρος.
Από τη μεριά του, ο 23χρονος οδηγός του τζιπ υποστήριξε: «Δε γνώριζα ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας. Γνώρισα τον 35χρονο μέσω του 30χρονου και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να εκφοβίσει έναν βιαστή παιδιών, όπως μου είπε. Ήρθα με το αυτοκίνητό μου και νοίκιασα την Porsche στο όνομά μου. Κατάλαβα ότι κάτι κακό θα γίνει, όταν άκουσα τον 35χρονο να οπλίζει το περίστροφο στο πίσω κάθισμα. Βγήκε από το αυτοκίνητο και εμείς πανικοβληθήκαμε και φύγαμε αστραπιαία από το σημείο. Δεν είχαμε έκτοτε καμία επαφή μαζί του. Δεν είχε πει τίποτα για τη 43χρονη σύντροφο του».
Μετά τις απολογίες τους, και οι 5 κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.