Σύζυγος Λύτρα: Ενοχλημένη από τις δηλώσεις του πεθερού της

Παραμένει σε κατάσταση σοκ η δικηγόρος μετά τον ξυλοδαρμό

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα σχεδόν δέκα μέρες μετά από τον ξυλοδαρμό της από τον ποινικολόγο. 

Απόστολος Λύτρας: Δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του

Πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της 37χρονης δικηγόρου  είπε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι ακόμα δεν έχει συνέλθει, ενώ φέρεται να έχει ενοχληθεί πολύ από τις δηλώσεις του πεθερού της ότι έδωσε αφορμή για να τη χτυπήσει ο Απόστολος Λύτρας. 

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα φέρεται ενοχλημένη από τις δηλώσεις του πεθερού της

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα φέρεται ενοχλημένη από τις δηλώσεις του πεθερού της

Ξεσπά η σύζυγος Λύτρα: «Με παρουσιάζουν σκόπιμα αδίστακτη»

«Η Σοφία προσπαθεί να συνέλθει, είναι ακόμη σε σοκ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η 9χρονη κόρη της, η οποία παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, τον οποίο η Σοφία εμπιστεύεται και ακολουθεί τις συμβουλές του. Στο πλευρό της έχει τους γονείς της και τις δυο αδελφές της που τη στηρίζουν. Ενοχλήθηκε πολύ μετά τις τηλεοπτικές δηλώσεις του πεθερού της και πατέρα του Απόστολου Λύτρα», αναφέρει το περιβάλλον της 37χρονης δικηγόρου.

Πατέρας Απόστολου Λύτρα: «Του έδωσε αφορμή, ήταν η κακιά η ώρα»

Η δικηγόρος θεωρεί επίσης πως πρόσωπα από το περιβάλλον του Απόστολου Λύτρα σκόπιμα την παρουσιάζουν ως αδίστακτη που θέλει να τον καταστρέψει με στόχο να μεταφέρουν τη συζήτηση από τον άγριο ξυλοδαρμό της, στα οικονομικά. 

Άρειος Πάγος: Απαντά στα πυρά για τον πειθαρχικό έλεγχο που ζήτησε για τη μη προφυλάκιση Λύτρα

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, θέλοντας να απαντήσουν στις επικρίσεις που δέχθηκαν μετά την εντολή τους για τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, οι οποίοι αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. 

Απόστολος Λύτρας: «Ζητιανεύει» φαγητό από συγκρατούμενούς του

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο», ενώ «με τις δηλώσεις τους αμφισβητούν την ανεξάρτητη λειτουργία των αρμοδίων οργάνων της πειθαρχικής διαδικασίας, που επιλήφθηκαν».

Η κοινή ανακοίνωση της κ. Κλάπα και της κ. Αδειλίνη αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, σε υπόθεση με κατηγορούμενο δικηγόρο, κατόπιν αιτήματος της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι οποίες, με βάση τον ν. 4938/2022, ασκούν εποπτεία στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο.

Απόστολος Λύτρας: «Άξια σύζυγος για μένα, άξια μάνα για το κοριτσάκι μας»

Με τις δηλώσεις τους αμφισβητούν την ανεξάρτητη λειτουργία των αρμοδίων οργάνων της πειθαρχικής διαδικασίας, που επιλήφθηκαν, επιφυλάσσοντας, όμως, για τους ίδιους το δικαίωμα αυθεντικού ελέγχου της επιβολής περιοριστικών όρων ή προσωρινής κράτησης, ή ακόμα και της ασκηθείσας σε βάρος του κατηγορούμενου δικηγόρου ποινικής δίωξης. Σε ανάλογη δήλωση προέβη και η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Είναι, εξάλλου, γνωστό στη νομική κοινότητα ότι δικηγόροι καταθέτουν σωρεία αναφορών με αίτημα την πειθαρχική δίωξη και καταδίκη δικαστών και εισαγγελέων, βάλλοντας, αποκλειστικά, κατά της ουσιαστικής τους κρίσης. Η προφανής αβασιμότητα της συντριπτικής πλειονότητας των αναφορών αυτών, όπως προκύπτει από τον έλεγχο του καθ' ύλην αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου (Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης), έχει ως αποτέλεσμα τη αρχειοθέτησή τους.

Απόστολος Λύτρας: Τι ζήτησε για να περνάει την ώρα του στη φυλακή

Οφείλουμε, επιπροσθέτως, να επισημάνουμε ότι πολλοί εκ των αυτοαναγορευθέντων ως υπερασπιστών της δικαστικής ανεξαρτησίας επιχειρούν να την πλήξουν, εκφέροντες στις τηλεοπτικές κάμερες, που τους αναμένουν έξω από τις δικαστικές αίθουσες ή τα ανακριτικά γραφεία, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, κρίσεις, επικρίσεις και απαξιωτικά σχόλια για δικαστικές ενέργειες ή εισαγγελικές προτάσεις, ενόσω, μάλιστα, διαρκεί η δίκη ή η ανακριτική διαδικασία, υποτιμώντας τη θέση, την ακεραιότητα, την επάρκεια και την προσωπικότητα δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, επιδιώκοντας τη χειραγώγησή τους.

Συχνά, άλλωστε, γινόμαστε μάρτυρες προσβλητικών, μειωτικών ακόμη και υβριστικών συμπεριφορών συνηγόρων σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, κατά τη διάρκεια δικών.

Περαιτέρω, για την αποκατάσταση των ισχυόντων, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους μη γνωρίζοντες και να υπενθυμίσουμε στους επαΐοντες τα ακόλουθα: Βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου αποτελούν η προστασία της ελευθερίας της ουσιαστικής κρίσης κάθε δικαστή και εισαγγελέα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ανεξαρτήτως βαθμού και η συνδυαζόμενη με αυτή αρχή της προστασίας του πολίτη από την αυθαίρετη κρίση.

Απόστολος Λύτρας: Ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης

Για την προστασία των αρχών αυτών έχει θεσπισθεί από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών η διενέργεια πειθαρχικών διαδικασιών, αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, που πρέπει να έχει κάθε δικαστικός και εισαγγελικός λειτουργός και την εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτούς.

Από άποψη διαδικασίας στο πειθαρχικό δίκαιο προβλέπεται το στάδιο της προκαταρτικής πειθαρχικής εξέτασης και εφόσον, στη συνέχεια, κριθεί σκόπιμη η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης, διενεργείται έλεγχος αν η ελευθέρως διατυπωθείσα γνώμη του δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού εκφεύγει των ακροτάτων ορίων της διακριτικής ευχέρειας αυτών (Ολ.Α.Π. 9/2015), έτσι όπως αυτή προσδιορίζεται από τον νόμο και την υπαγωγή σε αυτόν των αποδειχθέντων.

Απόστολος Λύτρας: Η πρώτη νύχτα στη φυλακή και ο καβγάς με συγκρατούμενο

Όσοι αμφισβητούν τη θέση αυτή, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν τεχνητά τη δυσπιστία στους πολίτες για την αποτελεσματικότητα του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top