Κρήτη: Συγκλονίζουν ο φωτογράφος που βρήκε τον 7χρονο και ο δάσκαλός του  

Τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας και ο έρανος για την κηδεία     

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Άρβη Ηρακλείου από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του. Το αγοράκι, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του που εκείνη την ώρα πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδελφάκι του. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του, το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι βγήκε να ψάξει το παιδί της και πως το μόνο που είδε ήταν το κορμάκι του να επιπλέει στη θάλασσα.  Οι συγχωριανοί της οικογένειας κάνουν έρανο για την κηδεία του άτυχου Νικόλα.  

Τραγωδία στην Κρήτη: Πνίγηκε 7χρονος στη θάλασσα

Η λαχτάρα του μικρού Νικόλα για τη θάλασσα εξελίχθηκε σε τραγωδία. Στην παραλία δίπλα στο λιμανάκι της Νέας Άρβης το αγοράκι έχασε τη ζωή του μόλις πενήντα μέτρα από το σπίτι του.  Η περιγραφή του φωτογράφου Νίκου Κικάκη για το πως έγινε το κακό συγκλονίζει. «Χτυπουσε ακόμα η καρδούλα του όταν μπήκαν στη θάλασσα για τον βγάλουν»  λέει, και η φωνή του σπάει. 

«Η καρδούλα του Νικόλα χτυπούσε όταν τον έβγαλαν από τη θάλασσα»  

«Χτυπούσε η καρδούλα του είχε χάσει τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το φέρουνε μέσα στο λιμάνι. Υπάρχουν κάποια ρεύματα εδώ και μπαίνει μέσα, το νερό μπαίνει μέσα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα σε αυτό εδώ το σημείο κάποιοι να έχουνε δει το παιδάκι» δήλωσε στο Star.  

 

Η συγκλονιστική περιγραφή φωτογράφου στο Star   

Τα πρώτα λόγια της τραγικής  μητέρας 

«Έψαξα το παιδί μου πόρτα – πόρτα»  ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας στους αστυνομικούς λίγο πριν καταρρεύσει.   

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας

Κρήτη: Τα πρώτα λόγια της τραγικής μητέρας

« Ήμουνα στο σπίτι με τον Νικόλα και το μωρό. Ο γιος μου ήθελε να πάει στη θάλασσα, όμως δεν τον άφησα, γιατί μόλις είχε φάει μεσημεριανό. Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω. Όταν είδα ότι έλειπε άρχισα να τον ψάχνω παντού». .  

«Η μητέρα του Νικόλα έψαξε όλη τη γειτονιά για τον βρει»  

«Ήταν στο σπίτι, η μητέρα πρόσεχε απ'ότι πληροφορήθηκα ένα άλλο μικρό παιδί που έχουν, ένα νεογέννητο τεσσάρων μηνών. Ε, δεν άργησε πολύ να γίνει το κακό.  Έφυγε ο μικρός και βρέθηκε στην παραλία» δήλωσε ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.  

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη: Ο 7χρονος πήγε μόνος για μπάνιο

«Τον κόσμο χάλασε . Έψαχνε από ότι μαθαίναμε το παιδί σε σπίτια, σε γειτονιές . Τον έψαξε πάντως . Οι κάτοικοι μας λένε ότι τον είχε ψάξει, είχε αναστατωθεί , τον έψαξε, αλλά...» πρόσθεσε.  

Μισή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή   

Όσοι βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή της τραγωδίας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν το παιδί.  

«Πηδήξανε δύο παιδιά από εδώ από την Άρβη, το βγάλανε σε αυτό εδώ το σημείο και εκεί αρχίσανε να κάνουνε κάποιες μαλάξεις κάποιοι άνθρωποι . Δυστυχώς για μισή ώρα που προσπαθούσαν να το επαναφέρου,  έκανε εμετό» ανέφερε επίσης στο Star o φωτογράφοw Ν. Κικάκηw. 

«Ήταν ένας άγγελος που έφυγε νωρίς»  

Ο Νικόλας ήταν η χαρά της ζωής, ένας άγγελος είπε συντετριμμένος ο δάσκαλος του, Γιώργος Κουτεντάκης, στο Κρήτη TV.   

«Ένα παιδί τέλειο ήτανε. Εγώ λέω ότι επειδή θα γινότανε νωρίς άγγελος , γιατί ήταν άγγελος και τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη,  ήταν άγγελος» δήλωσε συγκινημένος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουμε το σχολείο και δεν θα είναι».  

Έρανος για την κηδεία του Νικόλα 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Βασιλείου Χριστόφορος Παπαδάκης, η απόφαση της οικογένειας είναι ο 7χρονος να ταφεί στην Αλβανία και  θα βοηθήσει όλο το χωριό για τα έξοδα.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top