Θεσσαλονίκη: Ρούχα από τούλι φορούσε το κοριτσάκι που τυλίχθηκε στις φλόγες

Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ

Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δίνει το δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα μετά από ανάφλεξη που σημειώθηκε, όταν ο πατέρας του έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του με μπιτόνι. 

Το πρωτοφανές αυτό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας, την ώρα που ετοιμάζονταν να πάνε στον γάμο ενός συγγενή τους. 

Στο νοσοκομείο 2χρονη μετά από ανάφλεξη - Έβαζε βενζίνη ο πατέρας της σε ΙΧ

Ο 28χρονος πατέρας του παιδιού είχε ανοίξει το ρεζερβουάρ και με ένα μπιτόνι έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητο. Το κοριτσάκι έτρεξε προς το μέρος του για να τον αγκαλιάσει, όμως μόλις τον ακούμπησε σημειώθηκε η ανάφλεξη και αμέσως πήραν φωτιά τα ρούχα της, που ήταν από τούλι. 

Έντρομοι ο πατέρας και ο παππούς προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, βγάζοντάς του τα ρούχα. 

Θεσσαλονίκη: Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη από την ανάφλεξη

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με εγκαύματα στο 60% του σώματός του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκληθεί βλάβη σε ζωτικά όργανα, ενώ εγκαύματα υπέστησαν τόσο ο πατέρας, όσο και ο παππούς, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. 

«Το πήγανε στην Αθήνα το μωρό, έγινε “λαμπάδα”», είπε στον Alpha συγγενής του παιδιού. 

Σε βάρος του 28χρονου πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Θεσσαλονίκη: Τι μπορεί να προκάλεσε την ανάφλεξη

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού. Ένα σενάριο που εξετάζεται, αν και αρκετά σπάνιο, είναι μήπως τα ρούχα από τούλι που φορούσε το παιδί προκάλεσαν στατικό ηλεκτρισμό την ώρα που αγκάλιασε τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να προκληθεί σπίθα που οδήγησε στην ανάφλεξη. 

Παρ’ όλ’ αυτά, ειδικοί εξηγούν πως αυτό το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και πως για να προκληθεί ανάφλεξη θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει φλόγα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top