Γλυφάδα: Εμφάνιση γαλάζιου καρχαρία στα ρηχά - «Είναι τελείως άκακο»

Tι λέει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος»

Όσα είπε η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου, στο Action 24 για την εμφάνιση γαλάζιου καρχαρία στα μαρίνα της Γλυφάδας

Αναστάτωση προκάλεσε η εμφάνιση γαλάζιου καρχαρία στα ρηχά της μαρίνας της Γλυφάδας. Κόσμος που ήταν εκεί απαθανάτισε το συμβάν. 

Καρχαρίας σε μαρίνα της Γλυφάδας! 

Η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου, εξήγησε στο Action 24 ότι δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζεται ο γαλάζιος καρχαρίας στα ρηχά. 

«Ένας γαλάζιος καρχαρίας μπορεί να φτάσει τα 1.000 μέτρα σε βάθος, αλλά βρίσκεται και στα ρηχά νερά, όταν κυνηγά κάποιο μικρό θήραμα. Μπήκε στην περιοχή, βρήκε κάποια τροφή κι έφυγε. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και σίγουρα δε θα έπρεπε να μας προκαλεί ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι: «ο κίνδυνος δεν προέρχεται στις θάλασσες μας από τα καρχαριοειδή, πιο πολύ επικίνδυνα είναι τα jet ski».

«Είναι τελείως άκακο και είναι σπάνιο να το πετύχει κάποιος κολυμπώντας. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που πετύχει κάποιος καρχαρία, παραμένει ακίνητος και ο καρχαρίας φεύγει», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top