«Σάλος» με τους «χλαμυδοφόρους» στην Ακρόπολη

«Δεν το διοργανώσαμε εμείς», λέει η Εφορεία

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες με τους «χλαμυδοφόρους» που μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για να φωτογραφηθούν με φόντο τον Παρθενώνα

Γυναίκες και άνδρες με χλαμύδες και βαμμένοι σαν αρχαιοελληνικά αγάλματα, πόζαραν μπροστά στον Παρθενώνα, θυμίζοντας κομπάρσους κακόγουστης χολιγουντανής ταινίας.

Ακρόπολη

Σε μια από αυτές, ένας άνδρας με... κιτς πράσινο χιτώνα που προσπαθεί να θυμίσει κάτι από... Ηρακλή και δίπλα του μια γυναίκα με περικεφαλαία και ασπίδα.

Χλαμυδοφόροι στην Ακρόπολη

Μόλις οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο σόσιαλ μίντια τα σχόλια έπεσαν βροχή: 

«Το σίγουρο είναι ότι ο εξευτελισμός μας προχωρά ακάθεκτος».

«Τελικά αυτό το έπος πάνω στην Ακρόπολη ακόμη δε μάθαμε ποιος το διοργάνωσε...».

Ακρόπολη: Αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο για τις εικόνες ντροπής

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο, ενώ ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το Υπουργειο Πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε και ποιός το επέτρεψε.

«Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ, καλούμε άμεσα την ηγεσία του, να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news», ανέφεε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Από την πλευρά της, η Σία Αναγνωστοπούλου της Νέας Αριστεράς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε λόγο για «σκηνές καρναβαλιού»: 

«Σκηνές καρναβαλιού στην Ακρόπολη. Επειδή ήταν πλούσιοι Ινδοί… γίνεται η Ακρόπολη τόπος καρναβαλιού και δε μιλάει κανείς».

Με τις πρώτες αντιδράσεις, η έφορος της Πόλεως των Αθηνών, ξεκαθάρισε πως δεν είχε διοργανωθεί κάποια δράση απο τη Εφορεία, ούτε είχε δοθεί έγκριση απο το Υπουργείο Πολιτισμού για κάτι τέτοιο... 

«Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό», διευκρίνησε η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη.

Σε εξέλιξη βρισκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν ευθύνες. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top