Μάτι: Επίσπευση του Εφετείου ζητά ο Άρειος Πάγος μετά την απόφαση   

 Τι ζήτησε η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αποφυγή παραγραφής

Επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης για το Μάτι θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής όλων των αδικημάτων.

Ξέσπασαν συγγενείς των θυμάτων μετά την απόφαση για το Μάτι - Δείτε βίντεο

Η Ιωάννα Κλάπα αναμένεται αύριο κιόλας να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών  Χριστοφορο Λινό να προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε στο συντομότερο δυνατό χρονο να καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ώστε να μπορέσει να προσδιοριστεί η δίκη σε 2ο βαθμό.

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι για το Μάτι - «Ντροπή σας», φώναζαν οι συγγενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου να απαλλαγεί από κάθε άλλη υποχρέωση το μήνα Μάιο και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη σύνταξη του σκεπτικού της απόφασης και των πρακτικών της πολύκροτης δίκης.

Ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για το Μάτι - «Ξεφτίλες», φώναζαν οι συγγενείς

Ο στόχος είναι τον Ιούνιο να μπορεί η Εισαγγελία να προσδιορίσει τη δευτεροβάθμια δίκη τόσο για όσους καταδικασθέντες ασκήσουν έφεση όσο και για όσους εκ των αθωωθέντων γίνουν δεκτά τα αιτήματα που θα υποβάλουν συγγενείς νεκρών και εγκαυματιες για άσκηση έφεσης. 

Παράλληλα και η Εισαγγελία θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως και θα αποφασίσει εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης για αθωώσεις κατηγορουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top