Δημητρακόπουλος: Ο Καλλιάνος έστειλε «απειλητικό» μήνυμα στον γιατρό

Υποστηρίζει ότι έγραφε: «Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος φέρεται να έστειλε απειλητικό μήνυμα στον γιατρό που επέβλεπε τη νοσηλεία του πατέρα του,  υποστήριξε ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «TLive» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», με την Τατιάνα Στεφανίδου.    

Ο κ. Δημητρακόπουλος μετέφερε τα συλλυπητήρια στον Γιάννη Καλλιάνο και την οικογένειά του για τον θάνατος του πατέρα του και ανέφερε ότι «αν δεν υπήρχε η αναφορά για το φακελάκι, δεν θα υπήρχε καμία απάντηση στα όσα έλεγε για ιατρική αμέλεια και για πλημμελή αντιμετώπιση του πατρός του».

Μητέρα Καλλιάνου: «Τον ακρωτηρίασαν σε απλό δωμάτιο. Πήραν φακελάκι»

«Όταν, όμως, ακούγεται μια καταγγελία, που ουσιαστικά αποτελεί δολοφονία χαρακτήρα, όταν ακούγεται ότι ένας άνθρωπος, ακαδημαϊκός, όπως ο εντολέας μου, που διδάσκει φοιτητές και γιατρούς, χειρουργεί δεκάδες ανθρώπους, σώζει ζωές, είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας, όταν επιχειρείται να ακυρωθεί η ηθική υπόσταση αυτού του ανθρώπου, το ελάχιστο που έχω να κάνω είναι να απαντήσω, σεβόμενος πάντα τον πόνο της οικογένειας».

Ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού χαρακτήρισε «όψιμη» την  καταγγελία, «που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα». 

Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι ο Γιάννης Καλλιάνος φαινόταν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τον γιατρό και υποστήριξε ότι «υπάρχει μήνυμα γραπτό του Γιάννη Καλλιάνου δύο μέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, που κλείνει με τη φράση «περίσσια εκτίμηση» στο πρόσωπο του εντολέα μου. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι λέει. Ούτε δίκη θα κάνουμε εδώ. Κλείνει με την έκφραση «με περίσσια εκτίμηση». Δεν μπορεί να υπάρχει περίσσια εκτίμηση, αν ένας πανεπιστημιακός έχει δεχθεί φακελάκι 500 ευρώ, δεν τον έχεις σε εκτίμηση».

Αδερφός Καλλιάνου: «Δε μου φέρθηκαν σαν άνθρωπο και συνάδελφο»

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο κατήγγειλε ο κ. Καλλιάνος τον γιατρό, ο Μ.  Δημητρακόπουλος ανέφερε: «Σε έναν άνθρωπο, που είναι καθηγητής και έχει μπροστά του έναν βουλευτή, και ο αδερφός του βουλευτή είναι επίσης γιατρός, στην ιατρική υπάρχει κανόνας απαράβατος, όταν εξυπηρετούνται συγγενείς γιατρού, δεν του δίνεις ούτε ένα μπουκάλι κρασί. Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων, γι’ αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις;

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους» - Τι απαντά ο γιατρός

Με ρωτάτε για ποιο λόγο να καταγγείλουν; Δεν υπάρχει τυχαία το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, δεν υπάρχει τυχαία η ψευδής καταμήνυση. Τον λόγο που το έκαναν δεν μπορώ να τον γνωρίζω. Ξέρω ότι ο Καλλιάνος έστειλε: «Υπόσχομαι να σου τελειώσω την καριέρα». Όλα αυτά μπορούν να με οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα…».

Ο δικηγόρος του αγγειοχειρουργού ανέφερε τέλος: «Θα γίνει ΕΔΕ, μπορεί να γίνει προκαταρκτική. Ένας που προσφέρει δώρο σε δημόσιο υπάλληλο διαπράττει αδίκημα, την ενεργητική δωροδοκία. Πλέον με το υφιστάμενο καθεστώς είναι ενεργητική δωροδοκία. Πηγαίνουμε στην παθητική δωροδοκία, μόνο αν (ο άλλος) αποδεχθεί την προσφορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top