Μητέρα Καλλιάνου: «Τον ακρωτηρίασαν σε απλό δωμάτιο. Πήραν φακελάκι»

Τι καταγγέλλει για τον θάνατο του συζύγου της στο νοσοκομείο

Τι υποστήριξε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα του / Βίντεο Alpha

Η μητέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου μίλησε πρώτη φορά μετά τον θάνατο του συζύγου της στο Αττικό Νοσοκομείο και έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στον σύζυγό της που κατέληξε λίγες ώρες μετά την καταγγελία του γιου της για τον τρόπο που χειρίστηκαν στην ασθένειά του.

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους» - Τι απαντά ο γιατρός

«Τον ακρωτηρίασαν μέσα σε ένα απλό δωμάτιο», ξέσπασε η σύζυγος του Δημήτρη Καλλιάνου, μιλώντας στην εκπομπή T live, υποστηρίζοντας πως χάθηκαν πολλές μέρες άδικα ενώ θα μπορούσε τώρα να ζει.

Σύζυγος Καλλιάνου στο STAR: «Μας έλεγαν ότι οι εξετάσεις είναι καλές»

«Δεν έφυγα από το πλευρό του... Ήρθε ο γιατρός στο δωμάτιο και είπε "θα του κάνω τώρα τη εγχείρηση", ενώ δίπλα ήταν άλλοι. Μπήκαν μέσα ένας εκπαιδευόμενος και ένας άλλος, παιδάκια, και ο γιατρός. Μετά από 20 λεπτά μου είπε "Μπείτε μέσα", είδα το πόδι του μέσα στο αίμα. Δεν υπήρχαν σεντόνια. Μου λέει μια νοσοκόμα, "Μην το πείτε πουθένα και μαθευτεί», είπε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου και πρόσθεσε: 

«Χάσαμε 10 πολύτιμες ημέρες... Ήρθαμε εδώ για καλύτερα... Μου έλεγε ότι πάει πολύ καλά... Και ξαφνικά...». 

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν έδωσαν φακελάκι δήλωσε: «Του το δώσαμε και το πήρε».

Μητέρα Γιάννη Καλλιάνου

Τι απαντά ο γιατρός που κατονόμασε ο Γιάννης Καλλιάνος

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Γιάννης Καλλιάνος κατονόμασε τον θεράποντα ιατρό του πατέρα του. 

Ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής απάντησε στις κατηγορίες μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση.

Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».  
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top