Πολιτική Προστασία: 'Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια για τις φωτιές

Λόγω των πολλών ταυτόχρονων εστιών και των ανέμων τις επόμενες μέρες

Πολιτική Προστασία

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο: Ήχησε το 112 - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, του ΓΕΕΘΑ, ο γενικός διευθυντής Δασών Ευάγγελος Γκουντούφας και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες. 

Εξάρχεια: Συγκλονιστικές εικόνες από την κόλαση φωτιάς σε πολυκατοικία

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ανάρτησή του προειδοποίησε για τις σημαντικές ποινές που επισύρει ο εξ' αμελείας εμπρησμός.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών. Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες, με το νέο αυστηρό πλαίσιο δεν μένουν ατιμώρητες.

Ήδη έγιναν 3 συλλήψεις, επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ ένας εξ αυτών θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα. Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Προειδοποιώ ότι ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει πλέον σημαντικές ποινές και ταυτόχρονα κάνω έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top