Αδιανόητο bullying στην Πέλλα: Ανήλικος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο 14χρονου

«Τον έκαψε με τσιγάρο στο μάγουλο και γελούσε»

Ένα ακόμη περιστατικό ακραίας βίας έγινε έξω από γυμνάσιο στην Πέλλα. Ένας ανήλικος έφτασε στο σημείο να σβήσει τσιγάρο στο πρόσωπο συμμαθητή του που έχει στοχοποιήσει.

Το θύμα που είναι μόλις δεκατεσσάρων ετών αρνείται να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται, ενώ η μητέρα του περιγράφει πως θα είναι δύσκολο  να σβήσει το σημάδι της κακοποίησης από την ψυχή του. Η δημοσιογράφος Λευκή Γεωργάκη περιγράφει το άγριο σκηνικό ενώ τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το σταρ προκαλούν προβληματισμό. 

Κορωπί: 16χρονος έσπασε με γροθιά τη μύτη συμμαθητή του 

Ένα βαθύ σημάδι στο μάγουλο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και ένα ακόμα βαθύτερο στην ψυχή του 14χρονου αγοριού άφησε η καύτρα του τσιγάρου που έσβησε πάνω του ένας ανήλικος μαθητής της τρίτης γυμνασίου από σχολείο της Σκύδρας. 

Πέλλα: «Τον έκαψε με τσιγάρο στο μάγουλο και γελούσε»

«Εκεί στα στάση του λεωφορείου καθόταν πήγε να του σβήσει το τσιγάρο στο μάτι το παιδί τραβήχθηκε και τον έκαψε μετά στο μάγουλο και γελούσαν. Τον έχει κυνηγήσει πολλές φορές. Τις άλλες μέσα στο σχολείο», λέει η μητέρα του θύματος. 

Ο αρχηγός μιας ομάδας 5 παιδιών από μεγαλύτερη τάξη τον έχει στοχοποίησει, όπως κατήγγειλε στην αστυνομία. Το 14χρονο αγόρι πάλεψε να ξεφύγει από τα χέρια των συμμαθητών - βασανιστών του αρκετές φορές.

Μητσοτάκης για bullying: Μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο

Την περίοδο των Χριστουγέννων το αγόρι δέχθηκε και πάλι επίθεση από τον 15χρονο, ο οποίος του προκάλεσε εγκαύματα με τσιγάρο στο χέρι και το πόδι. Ένα μήνα αργότερα, επιχείρησε να τον πνίξει με μια μπλούζα που τύλιξε στον λαιμό του αλλά με την παρέμβαση περαστικού ξέφυγε.

«Έχει χτυπήσει και άλλο παιδί. Κανένας δεν τολμά να μιλήσει γιατί απειλούν ότι αν το πεις θα σε σκοτώσουμε. Δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο, δεν ένιωθε ασφάλεια. Φοβάται ντρέπεται». 

Ο 15χρονος «νταής» συνελήφθη, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Ο δικηγόρος του θύματος, Αντώνης Ξυλουργίδης, λέει χαρακτηριστικά: «Το έγκαυμα στο πρόσωπο είναι το αποτέλεσμα τέταρτης επίθεσης. Τις προηγούμενες τρεις είχε καταγγείλει στους καθηγητές και δεν έγινε τίποτα /υπάρχει καταγγελία και μιας ακόμα μαθήτριας έχει πάει άτομο μονομελές». 

Το υπουργείο Παιδείας με νέο βίντεο ενημερώνει τους μαθητές πώς μπορούν βήμα βήμα να αναφέρουν στην πλατφόρμα stopbullying ένα βίαιο περιστατικό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top