Μητσοτάκης για bullying: Μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον σχολικό εκφοβισμό που βίωσε

Περιστατικά bullying που είχε βιώσει και ο ίδιος όταν ήταν μαθητής περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην έναρξη της εθνικής εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Νέα μέτρα κατά του bullying: Επανέρχεται η 5νθήμερη αποβολή

«Και σε μένα ξύπνησαν αναμνήσεις. Και μένα μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο. Ήταν κάτι το αστείο που γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές. Άρα αυτό που είδα δεν μου είναι κάτι ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν κάτι που το αντιμετωπίζαμε -κι εγώ- ως χαβαλέ. Πήγαινα μετά, μάζευα την τσάντα μου», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης μετά το σποτ για το bullying στα σχολεία που προβλήθηκε.

«Ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής, ήμουν πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας, αλλά είχαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν τους δίναμε όμως μεγάλη σημασία. Ήταν μέρος της καθημερινότητας, της σχολικής ζωής. Και μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασαν. Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν και πλέον δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο ή τις δράσεις των αποφοίτων», εξήγησε στους μαθητές που παρευρέθηκαν στην εκστρατεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης για bullying

Θύμα bullying όταν ήταν μαθητής υπήρξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος / Φωτογραφίες Eurokinissi (Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: «Να σπάσουμε τη σιωπή για το Bullying»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πίσω από το bullying κρύβεται η μη ανοχή στην διαφορετικότητα και αναφερόμενος στο πρωτόκολλο για την αντιμετώπισή του παρατήρησε: «Η λέξη πρωτόκολλα είναι λίγο κακοποιημένη τελευταία. Όμως τα πρωτόκολλα δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεκριμένες διαδικασίες με τις οποίες μας υποδεικνύουν οι ειδικοί τι πρέπει να κάνουμε εάν συμβεί αυτό το περιστατικό», σχολίασε και πρόσθεσε: 

«Εγώ θέλω να ζητήσω από όλες και από όλους να σπάσουμε πραγματικά αυτή τη σιωπή. Και η σιωπή δεν αφορά μόνο το θύμα. Αφορά και τους παρατηρητές. Δεν είναι μαγκιά, ούτε να σπας τον άλλον στο ξύλο, ούτε να τον λοιδορείς δημόσια για τις όποιες επιλογές μπορεί να κάνει. Να καταφέρουμε αυτό να το περάσουμε στη σχολική κοινότητα, εκεί που γίνεται ένα περιστατικό, να πούμε "κάτσε, τι κάνεις εδώ πέρα", ώστε ο θύτης να αισθάνεται ότι είναι ουσιαστικά απομονωμένος. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Δείτε το σποτ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το bullying:

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top