Ενδοοικογενειακή βία: Safe houses σε όλη τη χώρα - Πώς θα λειτουργούν

Η πλατφόρμα για τα θύματα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας / Βίντεο από ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα «safe houses», που εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενδοοικογενειακή βία.

Ενδοοικογενειακή βία: Πώς μπορείτε να κάνετε καταγγελία

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Χρυσοχοΐδης: «Σε κάθε περιοχή ένα safe house για την ασφάλεια των γυναικών»

Η μεταφορά των θυμάτων στα «safe houses» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μέσω συγκεκριμένης φόρμας.

Τα θύματα ενθαρρύνονται να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στα αστυνομικά τμήματα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον σύνδεσμο εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top