Χρυσοχοΐδης: «Σε κάθε περιοχή ένα safe house για την ασφάλεια των γυναικών»

«Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας»

Ο Χρυσοχοΐδης για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / SKAI 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα περιαστικά ενδοικογενειακής βίας που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αλλά και τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, μίλησε για την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το πως αυτή πρέπει να αναδιαρθρωθεί ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε σε συνέντευξή του στον SKAI για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής «πέφτει μια πολύ βαριά σκιά πάνω από την ελληνική κοινωνία, δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το γεγονός ότι έφυγε ένα κορίτσι».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση από πλευράς αστυνομίας του εγκλήματος είπε ότι «υπάρχουν αστοχίες αλλά 12.500 το 2023 που η αστυνομία έσωσε 13.000 γυναίκες».

Χρυσοχοΐδης στο Star: Τι είπε για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους 

«Το πρόβλημα είναι ότι κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στις οποίες παρεμβαίνουμε. Επειδή τρέχουν πολύ γρήγορα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. Οι γυναίκες με την ενθάρρυνση που δέχονται μιλάνε πια» επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, και διευκρίνισε ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Πρέπει ο αστυνομικός πρέπει να πει «κάθισε εδώ». Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις».

Χρυσοχοΐδης: Safe house για τις γυναίκες σε κάθε περιοχή 

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είπε συγκεκριμένα ότι «εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house για να μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί, τα οποία θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα».

Χρυσοχοΐδης: Τέσσερα νέα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία

Τέλος, για τη βία μεταξύ ανηλίκων ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε «υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που έχουν εμφανιστεί με πιο βίαιο τρόπο, 500 συλλήψεις ανηλίκων έχουν γίνει μέσα σε δύο μήνες. Χθες στη Γλυφάδα αποτράπηκε μία συνάντηση ανηλίκων για να συγκρουστούν και κλήθηκαν και οι γονείς. Η ποινική μεταχείριση του ανηλίκου είναι περίπλοκη. Σε λίγες μέρες θα έχουμε μίας γραμμή πενταψήφια που θα λειτουργεί στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων και θα μπορεί να δέχεται καταγγελίες»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top