Youth Pass: Πώς θα κάνετε αιτήση για το voucher - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ

Youth Pass: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το νέο voucher

Ανοίγει σήμερα, 1η Απριλίου, η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το youth pass για νέες αιτήσεις χορήγησης της ενίσχυσης. Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18 έτος μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου του 2023.

Πότε καταβάλλονται market pass, youth pass και επίδομα θέρμανσης 

Σημειώνεται ότι άτομα που δεν υπέβαλαν αίτηση κατά την ηλικία των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στα 19 έτη. Ωστόσο, θα λάβουν την ενίσχυση μόνο για το τρέχον έτος κι όχι αναδρομικά. Ειδικότερα, δικαιούχοι του νέου κύκλου χορήγησης είναι αυτοί που κλείνουν τα 18 τους χρόνια μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου του 2023. Προκειμένου να λάβουν το ποσό των 150 ευρώ, πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους. Προϋπόθεση πριν από την υποβολή της αίτησης αποτελεί η εγγραφή του δυνητικού δικαιούχου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) για επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του.

Youth Pass: Πώς να κάνετε αίτηση

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/youthpass. Το ποσό της ενίσχυσης έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, δηλαδή μεταξύ άλλων σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου και η πίστωση στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαΐου, προκειμένου να απολαύσουν μια ευχάριστη άδεια.

Επιστροφή Μητσοτάκη στο Tik Tok με skateboard και bucket καπέλο

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top