Τέμπη: Στο «φως» οι πρώτες εξηγήσεις κατηγορούμενης υπαλλήλου της ΕΡΓΟΣΕ

Ελεύθερος με εγγύηση «μαμούθ» τρίτος κατηγορούμενος υπάλληλος

Παράλληλα με την δικαστική έρευνα του εφέτη ανακριτή Λάρισας για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, «τρέχουν» οι απολογίες των κατηγορούμενων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ για τη Σύμβαση 717. Το Star εξασφάλισε τις πρώτες εξηγήσεις που έδωσε στην Ευρωπαία Εισαγγελέα η κατηγορούμενη υπάλληλος που απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 500.000 ευρώ.

Τέμπη: Ελεύθερος και τρίτος κατηγορούμενος για τη σύμβαση 717

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: 

  • Πρόκειται για την υπάλληλο της ΕΡΓΟΣΕ  Λ.Τ. 
  • Είναι ηλεκτρολόγος - μηχανικός και υπάλληλος στην εταιρία από το 1998 
  • Επιβλέπουσα στο τμήμα Πλατύ Προμαχώνα από τις 24.10.2017  

Τέμπη: Στο «φως» οι πρώτες εξηγήσεις της κατηγορούμενης υπαλλήλου ΕΡΓΟΣΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, περνώντας για πρώτη φορά  το κατώφλι της Ευρωπαίας Εισαγγελέως κ. Πόπης Παπανδρέου, φέρεται να «ένιψε τα χείρας της», δίνοντας το όνομα άλλου επιβλέποντα.   

Όπως είπε η κατηγορούμενη υπάλληλος, από το 2014 έως το 2017, μοναδικός επιβλέπων ήταν ένας άλλος υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ, ο Γ.Κ. Όλες οι μελέτες, οι παρατάσεις, οι νέες τιμές, είχαν ημερομηνία από τον Οκτώβριο του 2016. Βρέθηκε, δηλαδή,  όπως ισχυρίζεται, μπροστά σε μία τετελεσμένη κατάσταση και υπέγραφε μόνο για το κομμάτι που της αναλογούσε, και όχι για το σύνολο του έργου.

Αυτό που εννοεί, συμπλήρωσε η Τασούλα Παπανικολάου, είναι ότι οι ανώτεροι της είχαν υπογράψει ήδη τις παρατάσεις άρα και τα χρήματα επομένως εκείνη δεν είχε, όπως λέει, λόγο. Μην ψάχνετε εμάς, αναζητείστε γιατί το 2017 η επίβλεψη χωρίζεται σε έξι διαφορετικά τμήματα, είπε στην κ. Παπανδρέου.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ανακριτική έρευνα θα πρέπει να εστιάσει στο γεγονός ότι η Διευθύνουσα Υπηρεσία όρισε νέους επιβλέποντες του Έργου στα Σιδηροδρομικά Συστήματα, σε χρόνο κατά τον οποίο είχε δημιουργηθεί, με ενέργειες του αρχικώς μοναδικού επιβλέποντος, μία τετελεσμένη κατάσταση» ανέφερε η κατηγορουμένη.

Επιπλέον, η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν πήρε καμία εντολή για να κανει έρευνα για όλα αυτά:

«Δεν μου δόθηκε καμία εντολή ούτε είχα υπηρεσιακό καθήκον να ερευνήσω εξ υπαρχής τη βασιμότητα των γεγονότων και της αιτιολόγησης των νέων εργασιών σε σχέση με τα προβλεπόμενα στη Σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα απολογήθηκε και τρίτος κατηγορούμενος υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ  με τα αρχικά Κ.Β., ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση «μαμούθ» 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top