Εκτός σχολικών αιθουσών τα κινητά τηλέφωνα

Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος

Τι είχε πει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης για τη χρήση των κινητών στα σχολεία

Παρελθόν από τα σχολεία και τις σχολικές αίθουσες θα αποτελούν από εδώ και πέρα τα κινητά τηλέφωνα σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την πλήρη απαγόρευσή τους στις σχολικές μονάδες της χώρας. 

Πιερρακάκης στο Star: Τι θα γίνει με τη χρήση κινητών στα σχολεία 

Το υπουργείο προχώρησε στην αυστηριοποίηση των ποινών σχετικά με την κατοχή κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, μετά από πληθώρα καταγγελιών σχετικά με περιστατικά bullying. 

Έτσι όσοι μαθητές αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται με οριστική αποβολή από το σχολείο.

Μήνυμα Πιερρακάκη για την Πανελλήνια Μέρα σχολικού εκφοβισμού

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, πως «θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών», επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε».

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι επανέρχεται στο πλαίσιο συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά στις απουσίες και σε ό,τι αφορά στους θύτες του bullying θα πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα», πρόσθεσε.

Κορωπί: Συνελήφθη 15χρονος για bullying σε συμμαθητή του επί 3 χρόνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το υπουργείο Παιδείας, μελετώντας ευρωπαϊκές πρακτικές όπως το σύστημα που ισχύει στη Δανία, θα καταρτίσει «πρωτόκολλο ποινών» με στόχο την τήρηση της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Κάθε παράπτωμα θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη ποινή. Στόχος του είναι να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από τη μια πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συμπεριφορές των εφήβων και από την άλλη τις πιέσεις των γονέων προκειμένου να είναι ελαστικοί με τα παιδιά τους.

Ρέθυμνο: Βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο

Έτσι θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο, ημερησίως, κατά την έναρξη των μαθημάτων. Η ποινή όταν μαθητής βρεθεί με το κινητό του στην τάξη θα είναι αποβολή, από ωριαία έως και ημερήσια στην περίπτωση υποτροπής.

Κινητά τηλέφωνα: Τι αναφέρει η εγκύκλιος 

Μεταξύ άλλων, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.
  • Εξάλλου, υπάρχει στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόνο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top