Καρυστιανού: «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

H ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου παρουσιάστηκε σήμερα η Μαρία Καρυστινού, που στο δυστύχημα των Τεμπών έχασε την μόλις 20 ετών κόρη της. Ζήτησε πλήρη διάφανεια, όσον αφορά τη μοιραία νύχτα, προκειμένου να μην υπάρξει καμια συγκάλυψη.

Τέμπη: Στη Βουλή η πρώτη μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή

H Μαρία Καρυστιανού, εκπροσωπώντας τοn Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων, έχοντας στο πλευρό της τον Παύλο Ασλανίδη, πατέρα θύματος, στάθηκε όρθια, ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς των Τεμπών και με δυνατή, σταθερή φωνή, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσε ο «Σύλλογος Τέμπη 2023». για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, μετά το δυστύχημα και να ενσκύψει, με αίσθημα της ευθύνης σε ένα θεμελιώδες τρίπτυχο. 

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης στο Ευρωκοινοβούλιο / Φωτογραφία Intime

H ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η κ. Καρυστιανού στην ομιλία της δήλωσε ότι έχει τη στήριξη πάνω από 1,3 εκατομμυρίων Ελλήνων που υπέγραψαν το ψήφισμά της, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τα λάθη των υπεύθυνων στην υπόθεση, όπως το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη.

«Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση».

«Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού. 

Μαρία Καρυστιανού

 Φωτογραφία Intime

«Υπήρξε συγκάλυψη. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής γίνεται. Οπότε, παραδέχεται ότι δεν είναι απολύτως ασφαλής και είναι εντάξει με αυτό. Δεν έχουμε εθνική ασφάλεια, ούτε κανόνες. Ακόμη και μετά το δυστύχημα, όπως λέει η ευρωπαϊκή οδηγία, ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε ποτέ», υπογράμμισε.

«Με λίγα λόγια, σήμερα μάς έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα αναφορικά με την ορθή λειτουργία των θεσμών», σημείωσε ακόμη, με τους ευρωβουλευτές να «ξεσπούν» σε χειροκροτήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top