Τέμπη: Στη Βουλή η πρώτη μήνυση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Τραυματίας των Τεμπών περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε

Ο τραυματίας των Τεμπών Αναστάσιος Κουμπούρης, 27 ετών, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και του σταθμάρχη Λάρισας. Οι κατηγορίες βαριές. Τους εγκαλεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βαριά σωματική βλάβη και διατάραξη συγκοινωνιών.

Τέμπη: «Όσοι φταίνε, θα πληρώσουν», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι στο STAR

Στη Βουλή η πρώτη μήνυση κατά του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή 

Ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του STAR Γιώργος Κολοβάτσιος μετέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όλες τις πληροφορίες. 

Ο 27χρονος  Αναστάσιος Κουμπούρας, που επέζησε από το δυστύχημα των Τεμπών, πήγαινε από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη και στη μήνυση του που έφτασε στη Βουλή και εξασφάλισε η Τασούλα Παπανικολάου περιγράφει τις δραματικές στιγμές μετά τη σύγκρουση των τρένων. Βγήκε από ένα σπασμένο τζάμι του τρίτου βαγονιού, έχοντας χτυπήσει σε όλο του το σώμα. 

Τέμπη: Μιλάει τη Δευτέρα στην Κομισιόν η Μαρία Καρυστιανού 

«Δεν υπήρχε καμία διέξοδος, το μόνο που έβλεπα ήταν φωτιές και λιωμένα βαγόνια. Άκουγα να φωνάζουν βοήθεια», λέει. Από καθαρή τύχη γλίτωσε τη ζωή του αφού ειχε εισιτήριο για το δεύτερο βαγόνι αλλά επειδή είχε λιγότερο κόσμο στο τρίτο άλλαξε θέση. Όπως αναφέρει, έχει υποστεί μόνιμη παραμόρφωση στον κρόταφο και μόνιμη ψυχιατρική επιβάρυνση.

Στην μύνησή του εναντίον του υπουργού μεταφορών Κ. Καραμανλή, της Hellenic Train, του σταθμάρχη αλλά και κατά παντός υπευθύνου λέει για τον κ. Καραμανλή ότι «Παρότρυνε στη χρήση τρένων, διατυμπάνιζε την ασφάλεια, γνώριζε ότι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια, δεν έπραξε τίποτα για να αποτρέψει την τραγωδία και αποδέχθηκε έτσι το ενδεχόμενο θανάτων και διακινδύνευσης ζωών». 

Έτσι τεκμηριώνει την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Με αυτή Αν συγκεντρωθούν υπογραφές 30 βουλευτών μπορεί να υπάρξει αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον κύριο Καραμανλή αλλά όπως μαθαίνουμε  η κυβέρνηση δεν θα το αποδεχθεί.

Ευρωπαία Εισαγγελέας στο STAR: «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δε θα είχαμε Τέμπη»

«Ο κ. Καραμανλής είχε πλήρη γνώση των κινδύνων» 

Ο δικηγόρος του Αναστάσιου Κουμπούρα τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η μήνυση αυτη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, κατά του σταθμάρχη και κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κατά την γνώμη του εντολέα μου είχε πλήρη γνώση για τους κινδύνους που εγκυμωνούν τα τραίνα, τον κίνδυνο κάθε επιβάτη ο οποίος χρησιμοποιούσε αυτό το μέσο μεταφοράς. Ένα τέτοιο περιστατικό, ένα ατύχημα τραίνου, με σάρκες να μυρίζουν καμμένες, λυωμένα σίδερα..από την εικόνα , από τον ήχο, από την οσμή, από το τι αντίκρυσε, όλο αυτό όπως καταλαβάινετε ότι του έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτο σοκ». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top