Ευρωπαία Εισαγγελέας στο STAR: «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δε θα είχαμε Τέμπη»

Η Λάουρα Κοβέσι ζητά την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στην Άννα Σταματιάδου για την υπόθεση των Τεμπών.

Η ίδια είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων αυτής της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδωθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της. 

 

Τέμπη: Καταγγελία – «φωτιά» για υπαλλήλους ΕΡΓΟΣΕ και τη Σύμβαση 717    

Η Λάουρα Κοβέσι στο STAR 

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι' αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», λέει η Εισαγγελές Κοβέσι στη δημοσιογράφο Άννα Σταματιάδου. 
Η Λάουρα Κοβέσι στο STAR.

«Αν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα»

Στη συνέχεια, η ίδια λέει για τη σύμβαση 717: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί». 

Αποκλειστικό Star: Το κατηγορητήριο καταπέλτης για τη σύμβαση 717

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ' αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαικά χρήματα σ' αυτά τα projects». 

Το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού 

Φυσικά, η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε και για το ψήφισμα της κ. Καρυστιανού που στο διαδίκτυο συγκεντρώνει 1.300.000 υπογραφές από ανθρώπους που επιθυμούν την άρση ασυλίας υπουργών στην Ελλάδα. 

Τέμπη: Δίωξη σε 23 πρόσωπα έφερε για τη «Σύμβαση 717»

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά. 

«Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια. Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Πολύ νέοι και αθώοι... Δεν υπάρχουν λόγια... Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα». 

Συμπληρωματική μήνυση από συγγενείς των θυμάτων κατά του πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων

Ο πόνος των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη έχει γίνει θύελλα. Οργισμένοι στρέφονται με  μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού, πρώην υπουργών Μεταφορών, καθώς και κατά και στελεχών των σιδηρόδρομων. Όπως λένε στο STAR και τον Άρη Λάμπο, θέλουν να δικαιωθούν οι ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων. 

Στο κείμενο -περίπου 90 σελίδων- δίνεται έμφαση στην πολύ συνοπτική μονοσέλιδη αναφορά της πυροσβεστικής για το δυστύχημα και τα χημικά εγκαύματα που εμφάνισαν οι διασώστες οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top