Μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη μετά το άγριο επεισόδιο με τη μητέρα στη δίκη

«Αν ήμουν στον τσακωμό θα τον πήγαινα αυτόφωρο», λέει ο Κούγιας

Για τον άγριο τσακωμό ανάμεσα στην κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα και τον Μάνο Δασκαλάκη στη δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας τοποθετήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας.

«Εσύ δολοφόνησες τα παιδιά!» - Άγριο επεισόδιο Δασκαλάκη - μητέρας

Ο γνωστός ποινικολόγος απουσιάζε από τη δίκη της Τρίτης, ωστόσο, ενημερώθηκε από τους συνεργάτους ότι ο Μάνος Δασκαλάκης επιτέθηκε φραστικά στην κατηγορούμενη, έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπως υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Με κλάματα η κατάθεση Δασκαλάκη για τη Μαλένα - Έκλαιγε και η μητέρα

«Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο Αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του Αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή την κατονόμασε ως "δολοφόνο των παιδιών", όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. κατηγορουμένη σε γιατρούς, κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη στις αρχικές καταθέσεις του, όταν έλεγε για την κατηγορούμενη ότι ήταν «υπόδειγμα μητέρας»: 

«Στο πρώτο στάδιο, που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της κατηγορούμενης, ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», τόνισε ο ποινικολόγος.

Κούγιας: «Είμαι πεπεισμένος για την αθώωση της κατηγορούμενης»

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατηγορούμενη μητέρα θα αθωωθεί και χαρακτήρισε «αυτονόητη» την παράταση της προφυλάκισής της:

«Είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. κατηγορούμενης, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημάνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας. με τις οποίες έχω ασχοληθεί, στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top