Με κλάματα η κατάθεση Δασκαλάκη για τη Μαλένα - Έκλαιγε και η μητέρα

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι το παιδί έμεινε», φέρεται να του είπε η 35χρονη

Από τις 11 το πρωί της Τρίτης (5/3) ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθετε στη δίκη για τις υποθέσεις θανάτων των δύο παιδιών του, Μαλένας και Ίριδας, για τους οποίους κατηγορείται η μητέρα τους. 

Η διαδικασία διακόπηκε αρκετές φορές, καθώς ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος ενώ περιέγραφε τα περιστατικά της ημέρας που σημειώθηκε ο θάνατος της Μαλένας. Μάλιστα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για το παιδί του, αλλά κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την κατηγορούμενη. 

Συγκεκριμένα, στο άκουσμα όλων όσων είχε να πει ο Μάνος Δασκαλάκης, η 35χρονη ξέσπασε σε κλάματα. 

Σε άλλο σημείο, ο πατέρας των κοριτσιών, μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το πόσο καλή μητέρα ήταν η κατηγορούμενη. 

Πάτρα: Ακόμα έξι μήνες στη φυλακή η μητέρα- «Ύποπτη για παρόμοια αδικήματα»

«Δε θα μου χαρακώσουν εμένα το παιδί»

Ο πατέρας των κοριτσιών περιέγραψε την αντίδραση της κατηγορούμενης όταν κρίθηκε απαραίτητο να διενεργηθεί νεκροψία στη Μαλένα για να διερευνηθεί η αιτία θανάτου της. Όπως κατέθεσε, η πρώην σύζυγός του αναστατώθηκε και είπε «Δε θα μου χαρακώσουν εμένα το παιδί».

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας / Eurokinissi

Στην περιγραφή του για το πως έμαθαν για τα προβλήματα υγείας της Μαλένας, ο πατέρας λέει: «Τον Μάρτιο του ’19 ξυπνάμε και βλέπουμε στο λαιμό της Μαλενας ένα μικρό πρήξιμο και νομίζαμε ότι την τσίμπησε κάτι στον ύπνο της… Μας στείλανε στο Ελπίδα να γίνει η λήψη μυελού. Μας καλούν στο Αγλαΐα Κυριάκου και μας ανακοινώνουν ότι το παιδί έχει λευχαιμία. Εκείνη την στιγμή που μας το είπαν καταρρέεις. Αρχίσαμε να κλαίγαμε και οι δυο. Μεταφερθήκαμε στο Ελπίδα μας εξήγησε ότι η λευχαιμία του παιδιού είναι άκρως ιάσιμη κι ότι θα χρειαστεί χημειοθεραπείες». 

«Έγινε το πρώτο τηλεφώνημα και μου λέει “το σηκώνω και το παιδί έμεινε”. Την άκουσα ταραγμένη. Έτρεμε η φωνή της. Μπαίνω στο αμάξι ανάβω τα αλάρμ στην διαδρομή ταυτόχρονα την έπαιρνα τηλέφωνο. Δεν ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί. Το μόνο που ήθελα να φτάσω στο νοσοκομείο να την δω να είναι καλά. Προσπαθώ να οδηγήσω, να τηλεφωνήσω. Στο δεύτερο η στο τρίτο τηλεφώνημα μου είπε ότι δεν λειτουργούν κάτι μηχανήματα. Τα πιεσόμετρα, δεν θυμάμαι καλά. Στο τρίτο η στο τέταρτο τηλεφώνημα ότι κάνουν κάρπα στο παιδί».

Πάτρα: Για ακόμη έξι μήνες στη φυλακή η κατηγορούμενη μητέρα 

Για άλλους έξι μήνες παρατείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Πάτρας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που την δικάζει για την δεύτερη δικογραφία σε βάρος της σχετικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Το δικαστήριο έκρινε πως η κατηγορουμένη πρέπει να παραμείνει στην φυλακή έως τον Σεπτέμβριο του 2024, ανανεώνοντας με την απόφασή του την προσωρινή κράτησή της για τους δύο θανάτους που της αποδίδονται, για τους οποίους έχει ήδη συμπληρώσει 12 μήνες κράτησης, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα τον Ιανουάριο του 2023.

Δίκη Πάτρα: Η απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων στον Αλέξη Κούγια

Να σημειωθεί ότι διαρκούσης της πρώτης δίκης που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διαδικασία που πλέον φθάνει στο τέλος της με την απόφαση του δικαστηρίου να εκδίδεται στο αμέσως επόμενο διάστημα, η 35χρονη συμπλήρωσε 18 μήνες κράτησης, καθώς για την πρωτότοκη κόρη της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη τον Απρίλιο του 2022.

Το δικαστήριο σήμερα (5/3) αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, που επικαλούμενη τον κίνδυνο διάπραξης νέων αντίστοιχων αδικημάτων από την κατηγορουμένη, ζήτησε την παράταση της κράτησής της.

Στην δίκη για την Μαλένα και την Ίριδα, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, η 35χρονη είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορία αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Πάτρα: «Θεοποιήσατε τον Μάνο Δασκαλάκη» - Η αγόρευση Κούγια στη δίκη

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top